Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi savez na pomolu

Josipović, Čačić, PGS i IDS zajedno na izbore?

josipović čačić miletić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
05.08.2015.
u 22:00

Prema nekim izračunima, u potencijalnom novom savezu vjeruju da bi zajedno dobili i 12 mandata i bili najjači u 8. jedinici

Priče da će IDS, umjesto sa SDP-om, ipak koalirati s Naprijed Hrvatska, novom strankom bivšeg predsjednika Ive Josipovića sve su glasnije. A u tom novom “društvu” navodno bi se mogli naći i Reformisti Radimira Čačića, Primorsko-goranski savez, Lista za Rijeku te Stranka umirovljenika

Četiri mandata

Ni Ivo Josipović ni Radimir Čačić ne kriju da su se sastali i da su o toj opciji razgovarali, a navodno se još uvijek čeka konačna odluka IDS-a.  Prema jednoj od računica takva koalicija mogla bi dobiti i 12 mandata, a neki od čelnika potencijalne koalicije smatraju i da bi bili najjača lista u osmoj izbornoj jedinici. 

– Možda to sad djeluje optimistično, ali je i realno  jer s druge stane nema nikoga osim Kukuriku koalicije i desnog bloka – kaže jedan od čelnika moguće koalicije. Što se pak tiče IDS-a i njihovih motiva, uvjereni su da im je to najbolja opcija jer sa SDP-om neće dobiti ništa osim tri mandata i pukih predizbornih obećanja te eventualno jednog ministarskog mjesta. 

SDP zna za plan 

U kombinaciji s Naprijed Hrvatska, Reformistima i još nekoliko manjih stranaka mogli bi, drže, dobiti i četiri mandata  te biti u poziciji da utječu na novi sastav Vlade. Da Josipović i IDS “šuruju”, odavno su svjesni i u SDP-u. Na jednoj od zadnjih sjednica predsjedništva SDP-a jedan je član kazao da ih “IDS cijelo vrijeme vuče za nos  jer su odavno sve već dogovorili sa Josipovićem”. 

U IDS-u sve demantiraju.

– IDS još nije donio nikakvu odluku o koaliciji i o tome će, sukladno statutu, odlučiti Savjet stranke i to onda kada od potencijalnih partnera dobijemo stavove o temama koje su nam prioritet i apsolutni uvjet – poručio je Boris Miletić, šef IDS-a. 

>> IDS im ipak nije opcija: istarski SDP-ovci prelaze k Josipoviću

 

Komentara 12

77
777CRO
22:49 05.08.2015.

Josipovic Nikolićev prijatelj i naprijed Hrvatska kako li samo ti ide zajedno i jos sa njima mali jovanovic seseljevo djete ... Prava koalicija

FR
franjo
22:59 05.08.2015.

Fuj na sve ove

LU
ludvig989
00:47 06.08.2015.

Koga briga za njihovu koaliciju, ne bitni su kao i Milanovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije