Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za mir u svijetu

Josipović: Bez ekonomskog i kulturnog razvoja nema sigurnosti

Sigurnost
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
21.11.2013.
u 10:52

Radionica o aktivnostima za sprečavanje širenja oružja za masovno uništenje dovela stotinjak sudionika iz regije koji dva dana u Zagrebu raspravljaju o prevenciji i sigurnosti u svijetu

Američki veleposlanik Kenneth Merten i predsjednik republike Ivo Josipović sudjelovali su jutros na dvodnevnoj radionici o aktivnostima za sprečavanje širenja oružja za masovno uništenje (PSI) u hotelu Westin, kojoj su organizatori SAD i Hrvatska.

Na radionici sudjeluje stotinjak sudionika iz zemalja regije, a prezentacije će održati stručnjaci iz EU i NATO-a. Pomoćnica ministrice vanjskih poslova Vesna Batistić Kos naglasila je da je naša regija na križanju raznih ruta ilegalnog trgovanja te da je konferencija korak naprijed u suradnji sa zemljama u susjedstvu.

Američki je veleposlanik naglasio opasnost koja nastaje kada oružje za masovno uništenje dođe u pogrešne ruke i istaknuo borbu partnera koji su dio PSI, stotinjak zemalja, za bolji i mirniji svijet. Predsjednik Josipović istaknuo je važnost dijaloga te suradnju sa susjedima i međunarodnim političkim institucijama kao jamstvo sigurnosti.

– Nema napretka u sigurnosti bez ekonomskog, kulturnog i obrazovnog razvoja. Nema potpune sigurnosti, no važno je vidjeti što se može učiniti za prevenciju – primijetio je predsjednik važnost ostalih segmenata društva na sigurnost. Napomenuo je da hrvatski vojnici sudjeluju u međunarodnim vojnim operacijama NATO-a.

Komentara 5

TA
tatatata
10:58 21.11.2013.

zbog ovakvog govora mora mu narasti popularnost bar za 345 678 %

AN
ANM
11:14 21.11.2013.

Ajd predsedniče objasnite kakva je razlika izmedju oružja za masovno uništenje i vas i SDP-a ?

SP
specz@
11:50 21.11.2013.

Nema napretka u sigurnosti bez ekonomskog, kulturnog i obrazovnog razvoja. Nema potpune sigurnosti, no važno je vidjeti što se može učiniti za prevenciju – primijetio je predsjednik josipoviću objani to milanoviću pa mu se neće događati vukovar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije