Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović

Josipović: Ako sam truba, onda sam truba Louisa Armstronga

'unu . .zagreb. . . 02,10..2009. na 10.konferenciji o odnosima s javnoscu huoj-u, odrzalo se suceljavanje predsjednickih kandidata na kojem su sudjelovali nadan vidosevic (nezavisni),vesna skare-ozbol
'boris scitar/vecernji list'
VL
Autor
Jasmina Popović
20.05.2010.
u 20:11

Kako je počelo: Prvo je Josipović nastup čelnika HDZ-a nazvao istupom triju tenora, aoni su odvratili da su baritoni...

Gospodin Hebrang očito nema pametnijeg posla nego smišljati dosjetke, ali ako već želi, onda mu mogu samo poručiti: ako sam truba, onda sam truba Louisa Armstronga, odgovorio je predsjednik Josipović na Hebrangovu opasku da je mislio kako je Josipović klavir, a zapravo je truba.

Tako se i danas nastavilo glazbeno prepucavanje, koje prema svemu sudeći prilično zabavlja obje strane. Prvo je predsjednik istup HDZ-ovih čelnika nazvao istupom triju tenora. Hadezeovi su se "preslušali" i zaključili da su baritoni, a predsjednik je povećanje broja onih koji su se pridružili "baritonima" nazvao malim zborom koji pokazuje političku nervozu jer nema rješenja za probleme. I napokon su danas umjesto sablji ukrštene trube, pri čemu je prilično jasno da Hebrang nije mislio baš na najbolju trubu svih vremena.

>>Hebrang uzvraća: Mislio sam da je Josipović klavir, ali on je truba

U malo manje od 100 dana svog mandata Josipović je uspio izazvati žestoke reakcije mnogih, a posebno je iznervirao HDZ. Svoje viđenje i ocjene događanja prošlih dana predsjednik Josipović daje u subotnjem intervjuu u Večernjakovu političkom prilogu Obzoru.

Na Andreisovu najavu tužbe Josipović kaže da su mu se "javili deseci odvjetnika koji su ga spremni braniti bude li bilo suda".

>>Komora podržala Andreisa, no i odbila tužbu protiv Josipovića

Na Budišinu ocjenu da je svojim istupom u Sarajevu napravio kolosalnu štetu Hrvatskoj, odvraća da je "napravio kolosalnu korist".

HDZ-u uzvraća da se čudi kako to da oni njegovu kritiku njihove politike smatraju neustavnom, ali svoju kritiku njega ne vide takvom. O tome, ali i o Bleiburgu, suradnji s Vladom, novim planovima, privikavanju na život na Pantovčaku više sutra.

Komentara 262

IC
ICCO
22:08 20.05.2010.

Jospović počinje sve više nalikovati mesiću. Doskočice i pošalice bez ikakvog smisla. Razumijem da ego trip na položaju Predsjednika mora proraditi prije ili poslije ali laprdanje za dnevno uveseljavanje puka, doista djeluje jadno i otužno. Baš kao i naša zbilja.

OB
-obrisani-
22:09 20.05.2010.

svecenik ,,skidamo kapu za Vukovar ali to ne znači da znas prepoznati tko je tko na nasoj političkoj sceni..jučer sam pričao sa \"tigrom \" koji je takav idiot da je to neopisivo..a prosao je sve i svasta..čovjek pljuje po Hdz-u i htio bi da vlast imaju branitelji a ni jednom riječju da spomene sdp..i svemu vjeruje sto pročita ..blento..rekao sam mu da ga nemogu vise slusati ,digao se i otisao...neču tog budalu ni pozdravit vise..pa se pitam..jesmo li trebali budalama dati da ratuju za Hrvatsku jer poslije svega njihovo nerazumijevanje i dugi jezik pravi nam štetu...pa tako i kod tebe svečeniće..nisi popio svu pamet svijeta ako si se borio u Vukovaru..i da te pitam s obzirom da ona vojska na bleiburgu nikako nije bila tvoja,kako ti je bilo pucati na petokrake...

OB
-obrisani-
22:03 20.05.2010.

For YUsipovich’s fans ---------------------------------- THE BLEIBURG TRAGEDY Three hundred thousand and more On Bleiburg’s field they saw In the spring of forty-five Men and women, all alive Croat, Cossack, Slovene, German; Soldiers, wives and little children Flutter, white flags ofs of surrender Among the flowers of Carinthia ……………………………… Five hundred thousand and more Knocked on Austria’s Alpine door. ‘’To the Communists they dread, Do not return them,“ Churchil said. ……………………………… Five hundred thousand and more, Paid the price of Tito’s war; On the slaughter fields of Croatia In the bloody pits of Slovenia. ………………………………….. For Yugoslavia to exist Tito killed the kin that would resist. Britain, America, slept you well With Tito in his butcher’s hell Suzanne Brooks-Pinčević

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije