Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priča o uspjehu

Josipa Majić: Bilo je uzbudljivo, čast je sresti Baracka Obamu

Josipa Majić Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.07.2015.
u 10:15

Mladu inovatoricu u Nairobi je odveo uspjeh koji je postigla izradom “prvog pametnog medvjedića” za brigu o mališanima

Na otvaranju Globalnog poduzetničkog summita u Keniji, svijetli trenutak za Hrvatsku: uz američkog predsjednika Baracka Obamu i predsjednika zemlje domaćina Uhurua Kenyatte, na pozornici i naša mlada inovatorica i poduzetnica Josipa Majić.

Pljesak u dvorani

U Nairobi ju je doveo uspjeh koji je postigla izradom “prvog pametnog medvjedića” za brigu o mališanima nazvanog Teddy the Guardian, a evo što je rekla kada joj je moderator, predsjednik Obama osobno, prepustio riječ. Ispričala je kako je priča o Teddyju počela prije nešto više od dvije godine kada se, u vrijeme studija na zagrebačkom Sveučilištu, suočila sa zdravstvenim problemom u obitelji. –Tada sam imala prilike vidjeti kako u sustavu zdravstvene skrbi često ignoriramo emocionalnu komponentu pacijenta. To se ne događa zbog nebrige liječnika, nego zbog tehnologije koja je ponekad čak i neprijateljska. Tada smo odlučili načiniti Teddyja koji djecu pri liječenju oslobađa svakog stresa. Imamo 16 zaposlenika u Pao Altu, Londonu i predivnom Zagrebu u Hrvatskoj. Među njima su nevjerojatni stručnjaci koji daju sve od sebe kako bi ovaj i slične proizvode približili ljudima diljem svijeta – kazala je 24-godišnja Josipa, koja je oduševila samouvjerenošću i sjajnim engleskim jezikom. Treba reći i to da se na njezinu sjajnu promidžbu “predivnog Zagreba i Hrvatske” u dvorani prolomio pljesak.

Nebo je granica

Dan kasnije, iz Nairobija je poručila da se osjeća... ponosno. – Našem je Teddyju bila velika čast susresti novog prijatelja na 6. globalnom poduzetničkom summitu, predsjednika Sjedinjenih Američkih Baracka Obamu. Bilo je jako uzbudljivo – kaže. Društvene mreže užarile su se od čestitke znanih i neznanih koje su joj poručili da je – ponos Hrvatske. Oglasilo se i američko veleposlanstvo u Zagrebu.

“Čestitamo Josipi Majić!”, objavili su na službenoj Facebook stranici, skupa s fotografijom sa summita.

Nakon što je prošle godine predstavljen na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, Teddy the Guardian je do siječnja ove godine privukao investicije u iznosu od 400 tisuća dolara. Nakon sjajne prezentacije u domovini predaka američkog predsjednika, Josipi će samo nebo biti granica.

>> Hrvatska inovatorica Josipa Majić na summitu s Obamom

Komentara 13

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
10:37 27.07.2015.

ovo je nažalost vjerojatno jedan od rijetkih članka koji ćemo pročitati o ovoj uspješnoj mladoj ženi.... Bilo bi super kada bi o njoj pisali barem 2 % koliko ćete pisati o tome kakvu je kakicu imao Severinin fačuk Aleksandar... ili o njenom novom dečku i sl.

MR
MRUDante
10:56 27.07.2015.

Josipa Majić, SVAKA TEBI ČAST!!

MR
MRUDante
10:57 27.07.2015.

VL, vidite da možete - kad hoćete :DD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije