Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Otok

Josip Šarć: Gradimo tvornice i očekujemo smanjenje nezaposlenosti

josip šarić gradonačelnik grad otok
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
13.07.2015.
u 17:32

Iz gradskoga proračuna moraju vratiti 1,8 milijuna kuna poreznih prihoda državi što do sada nisu imali za obvezu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule i nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu te potom i svečanom sjednicom Gradskoga vijeća danas je grad Otok obilježio Dan grada. Tom prilikom su zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama uručena i prigodna priznanja najmlađeg grada u Hrvatskoj koji je to postao odlukom Hrvatskog sabora 13. srpnja 2006. godine.

Govoreći o učinjenome u proteklih godinu dana gradonačelnik Otoka Josip Šarić (na fotografiji) rekao je kako je zadovoljan koliko je učinjeno te ukazao kako su osnovali i gradsku razvojnu agenciju. Šarić tvrdi da se priprema 20 novih projekata od kojih će neki biti realizirani do kraja ove godine.

- Do kraja godine u otočkoj gospodarskoj zoni započet će izgradnja tvornice peleta od sječike. Sljedeće godine počet će izgradnja tvornice peleta od slame. To su dobre informacije i vijesti za Otok i sve njegove građane  koje nas raduju jer za nas znače i otvaranje novih radnih mjesta, rekao je Šarić koji je iskoristio priliku da Vladi i aktualnoj državnoj vlasti zamjeri na nekorektnom odnosu prema jedinicama lokalne samouprave i uprave.

Naime, ukazao je kako je u prošlih godinu dana učinjeno sve to unatoč činjenici da su prihodi proračuna značajno smanjeni s obzirom da iz gradskoga proračuna moraju vratiti 1,8 milijuna kuna poreznih prihoda što do sada nisu imali za obvezu.

- To su za nas velika sredstva. Ali, unatoč tome radimo ozbiljno i tako ćemo i nastaviti, istakao je Šarić. 

>> Grad Otok zbrinuo gotovo dvije tisuće stradalih u poplavama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije