Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LIČKO RUKOVANJE'

Josip Mraović podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava

Josip Mraović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
18.02.2016.
u 10:33

Postupak je, s obzirom na to da se radilo o seksualnom deliktu, bio zatvoren za javnost, a Mraović se žali što se sve odvijalo podalje od javnog mijenja

Josip Mraović, koji je zbog silovanja američke košarkašice Ilishe Jarrett bio osuđen na dvije godine zatvora, podnio je tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu jer smatra kako mu je povrijeđeno pravo na pravično i javno suđenje, prenosi Novi list.

Postupak je, s obzirom na to da se radilo o seksualnom deliktu, bio zatvoren za javnost, a Mraović se žali što se sve odvijalo podalje od javnog mijenja i bez novinara.

Mraović je 2008. u slučaju koji je postao poznat po frazi "ličko rukovanje" proglašen krivim te osuđen na tri godine zatvora, a kazna mu je nakon žalbe Vrhovnom sudu smanjena na dvije godine. Mraović se žalio i Ustavnom sudu, ali bez uspjeha, pa se sada obratio Strasbourgu.

>> Mraović nakon uhićenja u zatvorskoj bolnici

Komentara 3

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:38 18.02.2016.

Da mu svi gurnuli prstenjak za pozdrav ?

GO
gornjasica
04:42 19.02.2016.

Neki ljudi nemaju ni truna karaktera..Umjesto da se sakrije ,da se stidi svoga čina,on želi javnost.On je sramno ponio prema toj djevojci,kukavički izmicao kazne i sada želi još da bude u javnoosti kao popularna ličnost..FUJ FUJ FUJ

DU
Deleted user
14:59 18.02.2016.

Njemu je draža prknenica neg rodnica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije