Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Miljak:

'Povlačim se iz stranačkog djelovanja, pozivam sve pravaške stranke da se ugase'

Josip Miljak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/2
20.11.2016.
u 19:22

Pravaška misao i ideja za mene je svetinja, a ovakav način prezentacije iste je ne samo sramota, nego je to negacija i rad protiv samoga pravaštva, poručio je Miljak

Bivši predsjednik HČSP-a Josip Miljak objavio je danas da se potpuno povlači stranačkog političkog djelovanja te pozvao sve pravaške stranke da se ugase.

"Nakon 15-godišnjeg aktivnog djelovanja u HČSP-u i obnašanja najviših dužnosti, donio sam odluku kako se potpuno i apsolutno povlačim iz bilo kakvih aktivnosti vezanih uz stranačku politiku i stranku općenito. To činim jer smatram kako ovakva stranačka i strančarska pravaška scena nema nikakvu budućnost, i svaka daljnja aktivnost u takvim uvjetima za mene je postalo uzaludno i besmisleno trošenje energije. Pravaška misao i ideja za mene je svetinja, a ovakav način prezentacije iste je ne samo sramota, nego je to negacija i rad protiv samoga pravaštva", poručio je Miljak u priopćenju.

"Kao jedino rješenje vidim trenutno gašenje svih pravaških stranaka, i time otvaranje političkoga prostora onima koji su dostojniji od nas koji smo do sada vodili pravaške stranke. Nitko kvalitetan neće se uključiti u ovakvu žabokrečinu kako bi i pokušao pomiriti te nepomirljive rogove u vreći. Ako bi se i uključio netko relevantan, još brže bi vjerojatno potpuno sluđen nepostojanjem bilo čega suvisloga u tim skupinama, napustio tu scenu i pobjegao glavom bez obzira. Dakle, pozivam sve pravaške stranke neka u interesu pravaške ideje na svojim saborima dogovorno ugase stranke i tako spase pravaštvo kao svetu hrvatsku nacionalnu ideju od daljnjeg sramoćenja i propadanja", zaključio je Miljak.

>> Okupljanje pravaša bez HSP AS-a: HSP, A-HSP i HČSP idu zajedno na lokalne izbore

Komentara 11

BU
Burger
19:55 20.11.2016.

Kada pravaški dužnosnici stave stranku iznad ega i konačno se ujedine onda se može raspravljati o ulasku u Sabor, a možda i o puno većem broju mandata i po mogućnosti da su članovi stranke osobe poput Glasnovića, Esih i Hasanbegovića, a ne redikuli poput Tepeša, Ćorića i takvih.

MV
Mijat vrdoljak
20:27 20.11.2016.

Prvim osnivanjem neke druge pravaške stranke, da ih ne nabrajam, pored HSP bilo je stvaranje ŽABOKREČINE kako ovaj vrli žabokrečar izjavljuje. Sve neprirodne pravaške stranke neka se ugase a u HSP-u neka svi podnesu ostavku i onda krećemo iz početka, bez uvoznih lidera.

KA
kajinx
20:27 20.11.2016.

Školsi primjer kako uništiti hrvatsvo. Prvo, Hrvatsku Stranku Prava rascijepati na što više ogranaka, onda postaviti mrzitelje Hrvatske i propalice da ih vode, onda malo pričekati i eto kraja. Naj žalosnije je to da Hrvati nasjedaju na ovakve smicalice. Treba nam netko kao Trump da nam otvori oči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije