Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)ostvarena želja

Josip Katić po nabavljenoj rampi ne može van. Treba mu nova

katic01_ljv_kar_210711.jpg
Ljiljana Vanjak/VLM
22.07.2011.
u 11:59

Izlazak iz kuće u Generalskom Stolu prošao glatko. Na povratku se rampa savila

Činilo se da će skromna želja Josipa Katića, bivšeg konduktera iz Generalskog Stola, da nakon 11 godina osjeti svježi zrak i sunce napokon biti ostvarena. 

Dali jeftinije

Teleskopska rampa, nabavljena novcem koji je HSLS darovao nakon našeg teksta da mu za kupnju nedostaje 2500 kuna, stigla je iz Staroga Petrova Sela, iz Conjar Metala, po, zahvaljujući razumijevanju vlasnika, cijeni od 4335 kuna umjesto 6900. Montirao ju je Mario Bićanić, a kako je koristiti objasnila je Ivana Satinović. Ismeta Bećirović iz Udruge invalida rada, koja je dobavljača pronašla, radovala se što će Josip napokon moći van. Supruga Slavica i osobna asistentica Nikolina Gojak pripremile su ležeća kolica kojima će Josip, koji zbog ozlijeđenog kuka ne može sjediti, preko rampe na dvorište. On sam pokušavao je sakriti osjećaje...

A oni su preplavili sve, kada je Josip na ležećim kolicima, spušten preko pet, do tada nesavladivih stuba, a njegov pogled prešao po novoj fasadi koju do tad nije vidio, uredno pokošenu travnjaku, cvijeću koje krasi prilaz kući... Ipak, kad je prvo uzbuđenje prošlo, Josip je proročki, pokazat će se za samo nekoliko minuta - primijetio:

– Rampa bi trebala biti duža pa bi nagib bio manji i lakše biste me gurali. Probajte nazad pa ćemo vidjeti što je napravljeno.

Poslušali su ga. Kolica, ležaj u stvari, povukli su na aluminijske staze i počeli gurati prema vrhu stuba. Tada se lijeva staza pomaknula, desna iskrivila, kotači kolica ispali na pod. Srećom, ne s visoka.

– Dobro je prošlo! Bitno da nitko nije nastradao – zaključila je Slavica kad je prošao prvi šok.

Josip je, iako i sam šokiran, smogao snage i za šalu.

– Dobro da nisam fleka ispod stuba – rekao je.

“Skicirao” rampu

Smatra da bi rampa trebala biti širine kolica, a ne samo za kotačiće, od debljeg lima, s više nosača, da bude stabilna, te s pomičnim kotačima, da se može lako montirati. Može li takvu izraditi obrt koji im je isporučio ovu, te koliko bi stajala tek će doznati. Čim prije, da na zrak i sunce može još ovog ljeta, nakon dulje od jednog desetljeća, ne računamo li ovaj izlazak.

Komentara 1

NE
NeKaTamo
10:16 23.07.2011.

Ako je to stabilna rampa onda sam ja krokodil!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije