Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji ih potaknuo

Josip će za nekoliko dana, nakon 11 godina, ponovo moći van

\'katic_ljv_kar_290611\'
Ljiljana Vanjak/VLM
30.06.2011.
u 10:16

Za teleskopsku rampu, preko koje će, na krevetu, bivši kondukter moći izaći izvan četiri zida, nedostajalo je 2500 kuna

Zahvaljujem vam i... - umjesto riječi, suze su kazale koliko je Josip Katić iz Generalskog Stola zahvalan županijskom HSLS-u, čija će donacija omogućiti kupnju teleskopske rampe i, nakon 11 godina, njegov izlazak iz kuće. Josip, bivši kondukter, nepokretan je nakon nesreće na zagrebačkom Željezničkom kolodvoru, od kada ne može sjediti, samo ležati, a krevetom iz kuće ne može zbog pet stepenica. Svladat će ih rampa, koja stoji oko 5.000 kuna. Polovicu iznosa dao je Centar za socijalnu skrb, 2.500 kuna je nedostajalo.

 – Večernjakova priča o Josipovoj sudbini jednostavno je pozivala u pomoć. I odlučili smo: pomoći ćemo – rekla je Snježana Britvec, predsjednica liberalki.

 – Da imamo više novca, pomogli bismo i drugima – a na žalost, puno ih je prema kojima je život nepravedan – izjavila je Višnja Mihalić, predsjednica HSLS-a Karlovačke županije, uručujući 3.000 kuna Katiću.

 I on i supruga Slavica poručuju da su zahvalni i HSLS-u i Večernjakovim čitateljima koji su, nakon što smo objavili priču o Josipovoj životnoj drami, tražili broj žiro-računa i htjeli im pomoći.

 – Kako da uzimamo od ljudi, kada smo svi u krizi? Nadamo se da će dobiti spor s HŽ-om, a onda i novac – kazala je Slavica. Rampu, dugu četiri metra, naručit će odmah, pa vjeruju da će u Katiće stići za tjedan, dva. Josip će tada, nakon dulje od desetljeća, moći na dvorište, a izlasci neće biti samo kada ga Hitna odvozi liječniku.

 – Bit će sa mnom dok nešto radim. Neka i prigovara – šali se Slavica.

Komentara 2

ZV
zeleni vlak
12:15 30.06.2011.

Hvala Bogu! Da ima i malo moralnih ljudi među rukovodečem kadru HŽ-a kao i njihovim bahatim sindikalcima mogli su odavno skupiti novac i pomoći čovijeku koji je godinama radio u sustavu HŽ-a.

EL
ellen1976
11:29 01.07.2011.

Neka jednom novac dode u prave ruke! Hvala Bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije