Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joška Broz:

'Josip Broz Tito pokopan je dvaput'

Tito
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
09.05.2014.
u 08:40

Kako bi izgledao pokop s dizalicom koja bi spuštala tu gromadu? Možete zamisliti skandal da je nešto puklo ili se otkačilo - objasnio je Joška Broz.

Unuk jugoslavenskog diktatora, Josip Joška Broz, potvrdio je da je Josip Broz Tito imao dva pokopa zbog naknadnog postavljanja mramorne ploče teške 12 tona, piše Dnevni Avaz.

Iz tehničkih razloga pokop je ponovljen noć poslije "službenog" pokopa u beogradskoj Kući cvijeća. – Tijekom noći skinut je "krov" i stavljena stijena koja je i danas tu. Kako bi izgledao pokop s dizalicom koja bi spuštala tu gromadu? Možete zamisliti skandal da je nešto puklo ili se otkačilo – objasnio je Joška Broz razloge zbog kojih je Tito dvaput pokopan.

Mramorna stijena dugačka 3,20 metara, široka 1,60 metara i visoka 80 centimetara težine 12 tona izrađena je dva mjeseca prije smrti doživotnog jugoslavenskog predsjednika kada je liječnicima bilo jasno da se bliži kraj diktatorova života. – Potpredsjednik savezne Vlade Bogoljub Stavrev tražio je od vojske da lijes mora biti spušten i preko njega navučena konstrukcija u sedam i pol minuta koliko traje intoniranje himne i Internacionale. Budući da je to bilo nemoguće zbog težine mramornog bloka, napravili smo imitaciju od 200 kilograma – rekao je inženjer koji je želio ostati anoniman.

>>Tito je mogao živjeti duže da su mu se liječnici usudili odmah amputirati nogu

>>U Kumrovcu obilježena 34. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Komentara 177

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
09:27 09.05.2014.

Već ste dojadili s Titom, koga je briga danas u Hrvatskoj za njega. Pošaljite tog zločinca i diktatora već jednom u ropotarnicu povijesti.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:20 09.05.2014.

Hm, e sad konačno mogu u miru i ja umrijeti, kad sam doznao ovakvu vijest. Ne može bez druga Tita još 18 generacija. Osim toga mogao bi se ovaj unuk primiti nekog posla, a ne trkeljati gluposti koje nikog ne zanimaju.

SA
santos008
09:38 09.05.2014.

Sta je bilo sa petokrakom.Kad je trebalo Bogu ''na siroke rukave'' ,vjerovatno zamolio drugove da mu je ne stavljaju ,kako bi se dodvorio dragom Bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije