Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARSKI SRBI

Josić: Popis Milakovića o stradalim Srbima ima niz netočnih informacija

Tomislav Josić
21.02.2019.
u 13:12

Zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković kaže da mu je nevjerojatno pravdanje zločina i zadržavanje crno-bijele slike o ratu koji se dogodio.

Popis civila srpske nacionalnosti, koji je prije nekoliko tjedana medijima prezentirao zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković, nije potkrijepljen činjenicama i ima niz netočnih informacija - Rekao je to na konferenciji za medije predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić koji je novinarima na uvid dao i popis ubijenih iz Domovinskoga rata koji je korišten i u nekim sudskim procesima u Haagu.

- Na tome popisu su imena 36 osoba među kojima je, po službenim podacima suda u Haagu, 15 vojnika i 11 civila s tim da ne ulazim u to je li netko od civila imao radio stanicu i odavao položaje ili je pak imao snajper jer onda je upitno je li civil. Nama je u svakom slučaju žao zbog bilo kojeg ubijenoga civila i za to smo da krivci za te zločine, koji god oni bili nacionalnosti i odgovaraju - rekao je Josić.

Dodao je i kako na Milakovićevom popisu ima i 7-8 osoba čija imena nisu napisana kako treba ili su pogrešni datumi navedeni kao i 6-7 osoba koji su stradali u okolnim selima i gradovima. Prema njegovim riječima u vrijeme agresije na Vukovar vukovarski branitelji nisu imali snage za bilo kakve napade po okolnim selima.

- Ako se netko već poziva na bilo kakve popise onda oni trebaju biti potkrijepljeni činjenicama i istiniti. Što god mi mislili o sudu u Haagu oni su odradili neke stvari i popise na koje se mi pozivamo su službeni popisi - rekao je Josić.

Istakao je i kako raspolažu i s popisom obitelji iz Vukovara koje su od Srbije dobile novčana sredstva na ime nadoknade za smrtno stradale borce tijekom rata u Hrvatskoj te da će i s tim podacima uskoro izaći u javnost.

- Na ovaj način se pokušava još jednom izjednačiti krivnja i falsificirati povijest. Krivnja za sve to što nam se danas govori su odvijene škole kao i činjenica što hrvatske institucije već 27 godina ne rade svoj posao. Uz to i političari koji donose odluke nisu prošli kroz što smo sve mi prošli jer da jesu drugačije bi radili i mi se svi danas ne bi s ovim suočavali - rekao je Josić.

Komentirajući navode Savjeta za branitelje Milaković je rekao kako je on s podacima izašao prije dva mjeseca kao i da mu je nevjerojatno pravdanje zločina.

- Očigledno je kako je Savjetu za branitelje iznimno važno da dokaže kako u Vukovaru nisu stradali Srbi nego i da žrtva i zločinac imaju samo jednu nacionalnost. I dalje zadržavaju crno bijelu sliku o ratu što ne stoji. Činjenica je kako ima još ubijenih Srba koje nisam naveo, a koji su ubijani na putu na posao ili s posla, na kućnom pragu, izvođeni su skloništa… Svi oni su u tom trenutku bili civili te je postojala jasna namjera zastrašivanja Srba tijekom toga vremena. Postavlja se pitanje tko su bili izvršitelji, po čijoj zapovijedi, po kojem aktu ili presudi su likvidirani, rekao je Milaković.

Izjava za medije članova sindikata 3. Maja

Komentara 13

OV
Ovozemaljski
13:52 21.02.2019.

Ispričavamo se za 15 ubijenih Srba u Vukovaru, hočete li se i vi nama ispričati za pokolj i rušenje Vukovara,.za tisuće ubijenih,.hočete li nam se ispričati za desetke tisuća ranjenih, za tisuće silovanih žena, za tisuće srušenih škola, vrtića, Crkava? Za Ovčaru, Škabrnju, za sve logore u kojima su ljudi mučeni i ubijani samo zato šta su Hrvati? Za razaranje Dubrovnika? Za granatiranje Splita, Šibenika, Zadra, Zagreba, Osijeka,.Vinkovaca, Karlovca itd.itd.? Mi Hrvati jesmo za suživot, ne mrzimo nikoga pa ni vas koji ste nam sve to napravili, ali nemojte opet trovati svoj narod i Srbe po Hrvatskoj i Srbiji sa svojim mitovima i lažima samo zato šta ste izgubili rat i prevarili Srbe iz Hrvatske!

BR
brzzzy
13:33 21.02.2019.

Koliko čovjek mora biti jadan,pun cinizma i pokvaren da relativizira krivnju za Srbsku agresiju na Hrvatsku.... Pa Milaković bi se trebao prethodno podrobnije argumentirano informirati i podastrijeti dokaze o počinjenim "zločinima" te ne iznositi kojekakve paušalne poliuinformacije te zbunjivati javnostt sa istima... Još nevjerojatnije zvuči njegova nakana u koju nažalost i sam vjeruje da su Hrvati krivi za Srbsku agresiju na Hrvatsku i domovinski rat... Pa dokle će ti mrzitelji svega Hrvatskog nažalost primati i plaću i živjeti na grbači poreznih obaveznika Hrvatske i spletkariti i pljuvati po Hrvatskoj i domovinskom rati te Hrvatskim braniteljima a da pri tome ne snose nikakave posljedice, pa barem to bile i moralne ...

DD
dr dragon
13:47 21.02.2019.

Samo bedaku nije jasno da srbi za svoje lažne tvrdnje koje su oko 90% nemaju nikakvih dokaza osim lažnih svjedoka kojima je srpska politika i mediji dali lažne informacije. Tako da što se tice Hr,BiH,Kosova,Crne Gore večina informacija je proizašla od vrlo jake srpske propagantne tajne službe gdje i politika podržava taj lažni stav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije