Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u Dubaiju

Iz gorućeg hotela visio na užetu za pranje prozora: Mislio sam da neću doživjeti 2016.

dubai
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
01.01.2016.
u 12:30

Još se dimi iz luksuznog hotela u Dubaiju gdje je jučer buknuo veliki požar, a jedan je fotograf ispričao kako je on preživio vatrenu stihiju

Oblaci dima još su uvijek iznad luksuznog hotela u Dubaiju u kojem je jučer buknuo veliki požar. Vatrogasci su uspjeli ugasiti vatrenu stihiju, no gusti dim još se uvijek širi iz hotela. 

Istražuje se kako je došlo do požara u kojem je 16 ljudi ozlijeđeno

Požar je, podsjetimo, buknuo na 20 katu hotela od ukupno 63 kata. Hotel se nalazi u sklopu kompleksa gdje je i najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa

Ulica u kojoj se nalazi hotel zatvorena je, no one oko Burj Khalife su otvorene za turiste i promet. 

Zastrašujuće iskustvo iz požara ispričao je za AFP jedan fotograf koji je u luksuznom hotelu odsjeo kako bi fotografirao vatromet za novine za koje radi. On i prijatelj smjestili su se u sobu na 48. katu.

– Mislio sam da neću doživjeti 2016. godinu. Jedan sat, i to je to. Onda sam mrtav – ispričao je fotograf koji je od požara pobjegao na balkon gdje je na rubu stajao zavezan užetom na platformi za pranje prozora.

Kako nije mogao izaći iz hotela zbog vatre i gustog dima odlučio se spasiti užetom koje koriste perači prozora. Odmotao je oko 30 metara užeta, zakačio ga za svoj pojas i stao na rub balkona.

– Bojao sam se da bih se mogao onesvijestiti od dima i ugušiti. Nisam bio siguran što se događa niže – rekao je. Pola sata je visio na užetu, a onda su do njegovog kata stigli vatrogasci. Kada ih je čuo, snažno je lupao po aluminiju da znaju da ima preživjelih. 

>> Veliki požar u Dubaiju: Gorilo 20 katova luksuznog hotela visokog 300 metara

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
11:13 01.01.2016.

Došao Vrag po svoje.

GI
GileKW
14:56 01.01.2016.

a zasto idu tamo??

KA
kalla1911
12:21 01.01.2016.

imali su najjaci vatromet...i najduzi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije