Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez na cestama

Još ništa od pravog proljeća, u Gorskom kotaru padao snijeg

Snijeg zabijelio Gorski kotar
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/8
14.04.2023.
u 06:54

Kolone i zastoje tijekom cijelog dana zbog radova očekujemo na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u Gorskom kotaru. Kolone i zastoje tijekom cijelog dana zbog radova očekujemo na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica i na autocesti A3 Bregana – Lipovac između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Danas će biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, a u najvišem gorju uglavnom u prvom dijelu dana susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, ujutro ponegdje i sjeverozapadni. I na Jadranu jugozapadnjak, uglavnom od sredine dana sjeverozapadnjak, mjestimice na udare moguće jak, a na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15°C, u gorskoj Hrvatskoj malo niža.

"Travanj nastavlja ove godine uobičajenim ritmom – promjenjivim i većinom svježijim od prosjeka. Hladniji zrak stiže već u petak, pa će uz kišu u gorju pasti ponešto susnježice i snijega. Na južnom dijelu Jadrana mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom. Za vikend i u novom tjednu više oblaka nego vedrine te povremena kiša, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova. U subotu će na Jadranu puhati prolazno umjereno i jako jugo, a od nedjelje će svježini pridonositi sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura, većinom slaba do umjerena, u nedjelju i ponedjeljak na sjeveru i jaka s olujnim udarima", prognozirala je Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT.

"Idućih dana i dalje nestabilno, ali kiša u unutrašnjosti neće biti česta kao tijekom četvrtka u zapadnim krajevima. U subotu bi mogla izostati u istočnoj Hrvatskoj, a u ponedjeljak u središnjoj. U subotu će puhati jugozapadni vjetar, a od nedjelje sjeveroistočni. Dnevna temperatura malo niža od prosječne za sredinu travnja. I na Jadranu promjenjivo, s povremenim pljuskovima. U subotu će ponovno jačati jugo, a u nedjelju na sjeveru okrenuti na buru, umjerenu do jaku, pod Velebitom s olujnim udarima. Bura će se u ponedjeljak širiti duž obale. Temperatura zraka tek će neznatno porasti", prognozirala je.

Snijeg zabijelio Gorski kotar
1/6

Privremena regulacija prometa

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana – Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu):

između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se po dva sužena prometna traka u smjeru Lipovca i jednim u smjeru Bregane, a po uspostavi konačne privremene regulacije prometa zonom radova vozit će se dvosmjerno samo kolnikom u smjeru Bregane s po dva sužena prometna traka u oba smjera;

zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A11) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cesta (DC31 i DC30) do čvora Kosnica;

između naplate Zagreb istok i čvora Križ vozi se po dva sužena prometna traka u smjeru Lipovca i jednim suženim prometnim trakom u smjeru Bregane. Po uspostavi konačne privremene regulacije prometa zonom radova u smjeru Bregane vozit će se jednim suženim prometnim trakom za svaki smjer kretanja. Za promet će biti zatvoren silazni krak čvora Ivanić Grad (A11) iz smjera Zagreba (obilazak će biti preko čvora Dugo Selo) te ulazni krak čvora Ivanić Grad u smjeru Lipovca (obilazak će biti preko čvora Križ).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije