Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas U VEČERNJEM

Još nije propalo - isporuka F-16 čeka dogovor SAD-a i Izraela

Naslovnica 8. 12. 2018.
08.12.2018.
u 00:01

U izraelskom veleposlanstvu očekuju “kako će mnoge stvari biti jasnije već u ponedjeljak”

To što je došlo do zastoja u finalizaciji međudržavnog ugovora između Hrvatske i Izraela o nabavi eskadrile rabljenih zrakoplova F-16 Barak još uvijek ne znači da bi taj posao na kraju mogao i propasti. To se vidi prema hitrim reakcijama veleposlanstva SAD-a u Zagrebu te iz izjave predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića.

Nakon što su hrvatski mediji odmah prenijeli informaciju koju su u izraelske i američke medije plasirali “dužnosnici izraelske vlade” o tome kako je SAD, odnosno Trumpova administracija, blokirala izraelsko-hrvatski dogovor – iz veleposlanstva SAD-a u RH dolazi znatno smirenija reakcija u kojoj se kaže da SAD podržava nabavu izraelskih aviona F-16.

“Sjedinjene Američke Države ostaju čvrsto predane potpori Hrvatskoj da modernizira i nadogradi svoje zrakoplovne snage kupnjom zrakoplova koji su u skladu s opremom NATO-ovih saveznika”, kaže se u izjavi američkog veleposlanstva.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

Također donosimo:

>> Ispovijest profesora iz Čakovca: Sram me je, ali djeci zlostavljačima treba napokon stati na kraj

>> 19 godina od Tuđmanove smrti: Danas ga zazivaju i protivnici, s njim se znalo da je pilot u avionu

>> Davor Marijan: Za rat Hrvata i Muslimana kriv je Alija Izetbegović

>> Paket VL + Diva 15 kuna

Ključne riječi

Komentara 36

DU
Deleted user
22:30 07.12.2018.

stvar je propala već čim se hdz toga primio...

DU
Deleted user
04:12 08.12.2018.

kreteni..pitanje..prvo..da li je hrvatska znala za ugovor amera i izraela..da izrael nema prava prodavati..bez dopustenja amera..drugo..da li je izrael kao prodavatelj o tom ugovoru obavijestio hrvatsku..trece..ako je hrvatska ..znala..za sve to..zasto se dala u kupovinu necega..sto je bilo nepravno i nesigurno....ako nije znala..onda je naivna i nesposobna stranka u prodajnokupovnom dogovoru..pravi gusani...i to je cila prica.

M3
Miške 3
06:00 08.12.2018.

Kad iz aviona izvade sav softver i pametno naoružanje, Krstićević će dovesti stare kante, odmah za popravak spremne.. Nein, Danke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije