Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera INA-MOL

Još nije odlučeno o prijevodu spisa na mađarski

15.10.2013. Tiszaujvaros, Madjarska - Madjarski premijer Viktor Orban i predsjednik Uprave MOL-a Zsoltan Hernadi, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, otvorili su novi pogon butadiena u tvornici Tiszai Vegyi Kombinat.  Photo: Boris Scitar/Vecernji
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
16.03.2015.
u 15:00

Kada bi na zagrebačkom Županijskom sudu moglo biti nastavljeno suđenje Zsoltu Tamasu Hernadiju, optuženom da je Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita, još se ne zna. Naime, sudski je spis od konca prosinca na Vrhovnom sudu koji treba odlučiti o zahtjevu Hernadijeve obrane da se spis prevede na mađarski.

Taj je zahtjev obrana postavila na pripremnom ročištu, no zahtjev im je odbijen jer ga je sud smatrao preuranjenim. Braniteljska klupa na tu se odluku žalila pa je spis završio na Vrhovnom sudu, koji, koliko je poznato, o njihovoj žalbi još nije odlučio.

Zbog te žalbe nedavno je bio odgođen i planirani početak suđenja, a ako Vrhovni sud da za pravo obrani te odluči da se cijeli spis ili dio njega treba prevesti na mađarski, to bi značilo da će se početak suđenja prolongirati do daljnjega.

>> Nakon godinu dana ponovo raspisana tjeralica za Hernadijem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije