Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dug gradske vlasti

Još nema plaće za srpanj, direktor Pejo Trgovčević najavio ostavku

'komunalac2_anp_sis_280812'
Antun Petračić/VLM
29.08.2012.
u 14:48

Nakon duga Slavijatransu, gradska blagajna nema novca ni da podmiri trošak vlastite tvrtke

"Radnicima gradskom komunalnog poduzeća Petrinje još nisu isplaćene plaće za srpanj, jer ljudima koji vode grad nedostaje ili bolje rečeno ponestaje novca." - ovo je jučer na tiskovnoj konferenciji podružnice HSP-a dr. Ante Starčević obznanio županijski vijećnik Domagoj Sekulić.

Upozoravali i ranije

– Mi smo upozoravali još proljetos, a nismo dobili odgovor,  da se financijska potraživanja između Grada i Komunalca prebijaju preko treće pravne osobe i da vlada težak nered u poslovanju s izmišljenim  cijelim nizom  fiktivnih i nekorisnih radnih mjesta. Najočitiji primjer za to je Stipe Šapina, tzv. voditelj komercijale, koji nakon što gubi izbore u Donjim Kukuruzarima, gdje između ostalog, ostavlja opći potop u gospodarstvu općine koju je vodio, dolazi za šefa financija u komunalnom poduzeću Petrinje. Naravno nije došao slučajno, jer ova sprega nekompetentnosti, nerada i koruptivnih poslova i dovodi do financijskih gubitaka koje je sve teže pokrivati. Tražimo ozbiljnu poslovnu reviziju u Komunalcu Petrinja, provjeru stručne spreme rukovodećih osoba, sistematizaciju  koja odgovara stvarnom opsegu poslovanja i, naravno,  smjenu takvih kadrova kao što je Stipe Šapina. Na žalost, prava je istina da se to zakonski može tražiti samo od direktora Komunalca Peje Trgovčevića ili Nadzornog odbora, koji i jesu preslika Šapine iz D. Kukuruzara i po stručnosti i po odgovornosti- prozvao je D. Sekulić političke protivnike iz HDZ i HSP.

U ovoj  gradskoj tvrtki plaće su do sada bile redovne do 20. u mjesecu, ali  ona za srpanj do jučer nije isplaćena.

Prvo kašnjenje ikada

– Ovo je prvo kašnjenje, jer nam grad nije platio realizirane poslove. Rečeno je da nemaju ni oni sredstava. Oko dva milijuna kuna duguju za  tri mjeseca, a nama za jednu  plaću, sa svim porezima i doprinosima,  treba oko 900.000 kuna. Jutros je održana sjednica Nadzornog odbora,  kojem sam zbog ove situacije dao mandat na raspolaganje,  aktualno stanje od utorka potvrdio  nam je Pejo Trgovčević, visoko rangirani dužnosnik HSP-a, koji sa HDZ i HSS čini vladajuću koaliciju Svi smo mi Petrinja.

Komentara 4

NE
nezaposleni
13:09 30.08.2012.

NEMA NOVCA Nestao je Radnici Čistoće : prekoopajte kante koje još niste ispraznili,možda se nađe štogod za pojist ! Živite u Blagostanju kao i svi mi ostali

IB
istina_boli
21:45 31.08.2012.

To su vam sve rezultati politike, bolje los Hrvat nego dobar Srbin. Uzivajte.

BA
baniček
21:58 31.08.2012.

auti se voze na svakom koraku, mobiteli, interneti, kompjutori....prema tome svima nam je dobro i nemojmo kukati bez veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije