Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija istražuje slučaj

Još jedna žrtva internet prijevare: Nasjeo 21-godišnjak iz Županje

računalo
Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
08.02.2022.
u 13:19

Kako navodi policija 21-godišnjak je krajem siječnja putem Instagrama stupio u kontakt s organizatorom klađenja, a potom putem aplikacije za dopisivanje dogovorio uvjete klađenja.

Policiji je jučer 21-godišnjak iz Županje podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog muškarca koji je organizirao klađenje putem društvene mreže Instagram. Kako navodi policija 21-godišnjak je krajem siječnja putem Instagrama stupio u kontakt s organizatorom klađenja, a potom putem aplikacije za dopisivanje dogovorio uvjete klađenja.

Pojašnjavajući kako je došlo do prijevare policija navodi kako je već idućeg dana 21-godišnjak obaviješten kako je osvojio 46.000 eura te da će mu dobitak isplatiti transakcijom preko tvrtke za prijenos gotovog novca nakon uplate poreza na dobitak u iznosu od nekoliko stotina eura.

Nakon izvršene uplate, 21-godišnjak je s brojem transakcije, koji je dobio od organizatora, pristupio u poslovnicu tvrtke gdje je doznao kako takva transakcija ne postoji. Pri ponovnom kontaktu, kada je organizator zahtijevao da uplatiti još novca, 21-godišnjak je shvatio da je prevaren i prekinuo kontakt. Nakon toga, počinitelj mu je tijekom telefonskog poziva prijetio teškim tjelesnim ozljeđivanjem ukoliko ne uplati novac za trošak klađenja. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“ i „Prijetnja“, policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv kojeg će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima podnijeti kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nomeinteresa
13:41 08.02.2022.

U ovom dobu tako mlada osoba koja je u svakodnevnom doticaju sa tehnologijom da ovo povjeruje? ne znam dal je mogu žalit..

VA
varioc1945
09:37 09.02.2022.

Pa kad ima ovaca za sisanje nek ih se sisa.... kakva naiva ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije