Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA KOD POŽEGE

Još jedna pogibija vojnika: Autom ga ubio pred očima supruge

Josip i Martina Zeba
Foto: Facebook
1/3
14.09.2019.
u 19:23

Požeški kraj potresla pogibija 27-godišnjeg vojnika i nogometaša Ivice Zebe, dva dana nakon smrti pozornika Josipa Perića

Hrvatski vojnik i nogometaš, 27-godišnji Ivica Zeba izgubio je život u naletu automobila, i to pred očima supruge Martine, dok su se oboje vozili biciklom. Tragedija se dogodila u petak u 21.15 sati u Vidovcima, selu nadomak Požegi. Za upravljačem Audija koji ga je odveo u smrt sjedio je 19-godišnjak, a stravična prometna nesreća dogodila se jer je, kako je pokazao očevid, mladić nepropisno pretjecao automobil Fiat koji je, pak, vozio 18-godišnjak.

– Tom je prilikom 19-godišnji vozač Audija prednjim dijelom vozila udario u 27-godišnjeg biciklista koji je bez reflektirajućeg prsluka upravljao biciklom iz suprotnog smjera i koji je na mjestu nesreće smrtno stradao. Nakon udara vozač se nastavio nekontrolirano kretati vozilom te je sletio s kolnika i udario u metalnu ogradu, a potom i u parkirani osobni automobil. On je ozlijeđen i prevezen u Opću bolnicu Požega – izvijestila je PU požeško-slavonska. Uzeti su mu uzorci krvi i urina da bi se utvrdilo je li vozio pod utjecajem alkohola.

Snažan udarac sledio je očevice i stanovnike u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima.

– Prije nego što je sletio s kolnika, nosio ga je, čini nam se, nekoliko stotina metara na automobilu. Biciklist je pao na tlo, a ovaj je nastavio dalje i udario u ogradu ispred kuće – prepričavaju u selu.

Na mjesto nesreće ubrzo su stigli hitna pomoć i vatrogasci. Liječnici su pokušavali reanimirati stradalog Zebu, no, nažalost, mogli su samo konstatirati smrt.

– Protiv 19-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. Od 21.30 do 2.25 sati državna cesta D-38 bila je zatvorena za sav promet – navela je policija.

Vozač Audija, doznajemo, nije iz požeškog kraja, a na njegovu automobilu bile su brodsko-posavske registarske oznake.

Supruga Martina nije ozlijeđena. Bračni par Zeba biciklirao je u Vidovcima u smjeru Požege. Ivica je, inače, iz sela Gradac nadomak Pleternici, a to je selo zavijeno u crno. Kako se doznaje, mladi se vojnik i sportaš biciklom svojedobno vozio i na hodočašće u Međugorje. Ivica je rođen u ožujku 1992., a odrastao je u Gradcu. Obitelj mu se u tom slavonskom mjestu nastanila spašavajući glavu od rata u Bosanskoj Posavini. U mjesnom je klubu Slaven napravio i prve nogometne korake, zanat je brusio u pleterničkoj Slaviji, da bi ljetos odjenuo dres NK Požege. Suigrači ga pamte kao igrača koji je, kako kažu, ostavljao srce na terenu. Kruh je zarađivao u vojnoj odori. Ivica je bio djelatnik Hrvatske vojske, a nosio je čin skupnika. Premješten je nedavno u požešku vojarnu.

Njegova pogibija podsjetila je javnost na stradanje Tomislava Šedevija iz Požeških Sesveta u studenome 2015. godine. I on je bio djelatna vojna osoba, a navodno čak i nogometaš istog kluba Slaven. Zajedničko im je i što su obojica biciklima hodočastila u Međugorje. Smrtno je stradao na putu u Vukovar, kamo se – opet biciklom – zaputio da bi odao počast poginulim braniteljima.

A samo nekoliko sati prije nego što se ugasio život Ivice Zebe, ni stotinu kilometara dalje, u Lukaču pokraj Virovitice, na posljednji je počinak ispraćen pripadnik Pukovnije vojne policije, pozornik Josip Perić.

Podsjetimo, taj je 25-godišnjak stradao u prometnoj nesreći dva dana ranije na autocesti A1 između Jastrebarskog i Desinca, u blizini odmorišta Draganić. U trenutku nesreće bio je u pratnji Patria oklopnjaka, kao vozač vozila vojne policije.

Kolona vojnih vozila u tom je trenutku bila zaustavljena na autocesti, na zaustavnom traku. Perić je taman izašao iz vozila kada je na njega velikom brzinom naletio civilni kamion s prikolicom

Komentara 19

MM
marko_markovic
20:14 14.09.2019.

Žali Bože stradalog i bližnjih, ali na žalost i ja sam kao vozač vozila skoro pogazio biciklista NOĆU, BEZ REFLEKTIRAJUĆEG PRSLUKA I SIGNALNOG SVJETLA, U TAMNOJ ODJEĆI. Zamolio sam policiju da upozori noćne bicikliste jer prsluk od 10 kuna može spasiti mnogo života, a biciklista u sličnim okolnostima je puno, osobito u Slavoniji, noću čak i zimi.

IP
info_punkt
04:37 15.09.2019.

"Ubio vojnika"? ..... pa kakav je to naslov? Radi se o nesreći. I kakve veze ima što je bio vojnik?

Avatar antimaterija
antimaterija
22:12 14.09.2019.

Zakon je još uvijek neadekvatan i preblag prema mladim vozačima i tu nije riječ samo o "mladima" po vozačkom stažu već i mladima u smislu godina. Jasna je stvar da mladi imaju višak energije i hormona, manjak zrelosti i osjećaja za odgovornost ali baš taj vakuum mora popuniti zakonodavac. Nužna je nulta tolerancija na divljanje mladih do 31.g. na način da se prvi teži prekršaj odmah kažnjava ponovnim polaganjem vozačkog a vožnja bez dozvole oduzimanjem automobila na 1g, kaznom od 20.000 kn, zatvorom od 6 mj. dok bi se takav drugi teški prijestup u nizu tretirao kao pokušaj ubojstva sa svim zakonskim konzekvencama koje idu uz to i doživotnu zabranu vožnje automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije