Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRIJEDLOG
Povratak na članak

Još jedna institucija u Zagrebu mogla bi pored imena dodati 'dr. Franjo Tuđman'

Prijedlog su u srijedu poslali predsjedniku Upravnog vijeća Hrvatskog instituta za povijest Anti Nazoru, ravnatelju tog instituta Gordanu Ravančiću te predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Andreju Plenkoviću.

Komentari 12

DU
Deleted user
18:19 20.11.2019.

Franjo je umnogo zaslužan za Neovisnost Hrvatske.Ali ljudi ipak se malo pretjeruje.Dajte radite druge stvari koje će na donjeti bolje sutra ne samo neka imenovanja i preimenovanja.

VL
TR
tramontana
18:27 20.11.2019.

Ča se cili Zagreb ne bi prozva Tuđman. Bilo bi baš lipo kad bi neko pita, a na koji ćeš ulaz ući. Gori očo doli

VL
DI
Diesel
18:52 20.11.2019.

Ma svako djete se treba zvati Mao Cetung

VL
Avatar rubinet
rubinet
17:52 20.11.2019.

Pa nismo u Jugi. Titograd, Tito ovo Tito ono...."Hrvatski institut za povijest" treba se zvati ,jedino i nikako drukčije, Hrvatski institut za povijest. Hvala Tuđmanu na ulozi u hrvatskom osamostaljenju ,ali NE. Da se ja pitam i naš,dubrovački, most zvaovao bi se po rijeci koja teče ispod,a to je Ombla.

VL
AN
antonelić
19:42 20.11.2019.

svi smo mi franjo ! ...

VL
Avatar ante.vrankovic
ante.vrankovic
14:13 21.11.2019.

Neka HAZU nazovu po njemu, gamad primitivna

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:29 20.11.2019.

Sve ustanove pored naznake funkcije, pridjeva Hrvatski trebale bi sadržavati i ime Oca Domovine, Vrhovnika Franje, jer bez ovoga ne bi bilo neovisne države i njenih ustanova. Ovo bi trebalo propisati zakonom, kako se ne bi provodile mnogobrojne procedure. Možda griješnim, jer ravnatelji i njihovi suradnici ne bi mogli pokazivati vjerodomoljubnu samoinicijativu? Neka se zlikovac Tito klepeće od zavisti i jala kao zvrk u sarkofagu, zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:52 20.11.2019.

Čudom se čudim što Vukovarci nisu preimenovali svoj grad u Franjograd ili makar Franjin Vukovar. Vrhovnik Franjo im je omogućio da Vukovar postane Heroj grad, simbol vjerodomoljubnog otpora agresiji, simbol mučeništva (po kapitulaciji). Nikada Vukovar ne bi imao svoj blagdann sjećanja da nije bilo Vrhovnika Franje i herojskih Vukovaraca. Za razliku od Vukovaraca su Iločani podvili rep i bez zna baruta napustili svoj grad i sada je Ilok praktično u povjesnom smetlištu, a o Vukovaru zna i klanja mu se cijeli svijet. Dakle red bi bio da Vukovarci daju Inicijativu da se Vukovar preimenuje u Franjograd, jer kada Staljin i Tito imaju, bez neke zasluge, svoje gradove, zašto ne bi i naš Vrhovnik takodjer dobio kao povjesni spomenik svoj grad, zar ne?

VL
IL
ilustrator
17:39 20.11.2019.

..najveći muž u hrvata

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.