Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava o 'lex Kongu'

Još jedan štambilj iz DR Konga neće spriječiti moguću trgovinu djecom

14.04.2023.
u 06:18

Ministar Malenica kaže da se razmatra i diplomatska provjera vjerodostojnosti odluka o posvojenju iz država poput DR Konga, što traže riječka profesorica i dječja pravobraniteljica

Komentara 17

CE
CenzuriranUskoro
08:03 14.04.2023.

Ako država iz koje se dijete posvaja nije potpisnica međunarodnog sporazuma o posvojenju treba zabraniti ikakvu mogućnost posvojenja. Kratko i jednostavno. Ako je država potpisnica onda se podaci o posvojenju lako razmjenjuju jer posvojenje mora biti LEGALNO u OBJE države, to je važno jer obje države trebaju imati puni uvid gdje i KOME dijete ide (taj dio LGBTQ+P, trgovci, kupci djece i slična populacija izbjegava namjerno birajući države izvan međunarodnog sporazuma o posvajanju, a određeni sudovi u RH za pravu cijenu zažmire na jedno oko jer važno je samo da su tu nekakvi papiri s pečatima.

KU
Kujttim
08:00 14.04.2023.

Potpuno je suludo da su ta djeca na neviđeno dobila hrvatske putovnice, a biološka djeca koju Hrvati imaju s Tajlanđankama ili Filipinkama za hrvatsku putovnicu čekaju i godinama i uvijek nedostaje neki papir.

DU
Deleted user
08:00 14.04.2023.

Da Država se mora konačno uključiti i to kažnjavanjem Sudova i sudaca kao i trgovaca djecom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije