Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASUT TERET

Još jedan napad u Crvenom moru: Britanski teretni brod pogodio dron, izbio požar

HMS Diamond in the Red Sea
Foto: LPHOT CHRIS SELLARS/REUTERS
1/7
18.01.2024.
u 00:02

Ambrey je objavio da je bespilotna letjelica napala brod za rasuti teret pod zastavom Maršalovih Otoka 66 milja jugoistočno od Adena dok je išao prema istoku duž Adenskog zaljeva

Organizacija Pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog kraljevstva (UKMTO) i britanska tvrtka za pomorsku sigurnost Ambrey objavili su u srijedu da su primili izvještaje o napadu na civilni teretni brod blizu jemenske luke Aden. UKMTO je upozorio da je brod napadnut 60 nautičkih milja jugoistočno od Adena.

"Plovilo je s lijeve strane pogodio bespilotni zračni sustav", priopćio je UKMTO, dodajući da je na brodu izbio požar koji je u međuvremenu ugašen. "Plovilo i posada su sigurni i nastavljaju prema sljedećoj luci", dodao je UKMTO kasnije u ažuriranom upozorenju.

Ambrey je objavio da je bespilotna letjelica napala brod za rasuti teret pod zastavom Maršalovih Otoka 66 milja jugoistočno od Adena dok je išao prema istoku duž Adenskog zaljeva. Jemenski proiranski militanti hutisti, koji kontroliraju najnaseljenije dijelove Jemena, od 19. studenog dronovima i projektilima napadaju brodove.

Hutisti kažu da time iskazuju nezadovoljstvo izraelskom vojnom operacijom u Gazi. Kampanja hutista vrlo je destruktivna za međunarodnu plovidbu, zbog čega su neke tvrtke obustavile tranzit kroz Crveno more i umjesto toga krenule na puno duže i skuplje putovanje oko Afrike.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO SAD i Britanija pokrenule su napade na više od 60 meta na 16 lokacija koje koriste Huti

Komentara 3

DU
Deleted user
08:32 18.01.2024.

Opet će Huti dobiti po lampi.

KK
Kki
10:30 18.01.2024.

Neka neka

Avatar Sidewinder
Sidewinder
08:29 18.01.2024.

A Ukrajinci, jesu i oni na svome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije