Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo potvrdilo pronalazak posmrtnih ostataka dva tijela na groblju u Negolslavcima

Kako je i najavljeno poslije obavljenoga očevida Ministarstvo branitelja oglasilo se priopćenjem za javnost nakon provedenih terenskih istraživanja u Negoslavcima gdje su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe koje prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata.
15. studenoga 2019. u 16:12 6 komentara 4863 prikaza
Foto: Ministarstvo branitelja
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon ekshumacije provedene 14. studenoga 2019. godine, posmrtni ostaci su prevezeni za Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije, navode iz ministarstva. Dodaju i kako u potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima, od 27. rujna 2019. godine neprekidno provodi terenske izvide i istraživanja na području hrvatskoga Podunavlja.

Ilustracija POKRAJ VUKOVARA Pronađena grobnica s tijelima iz Domovinskog rata?

U tom su razdoblju izvidi i istraživanja provedeni na 12 lokacija na području Dalja, farme "Marinovci", Laslova, kao i Ovčare, Sotina i Negoslavaca, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata.

Pri tom, izuzev lokacije u Negoslavcima, na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja te se istraživanja nastavljaju i u predstojećem razdoblju. Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Deleted user:

    vucic ima svu potrebitu dokumentaciju o svim ubijenim hrvatskim braniteljima ..i o svim lokacijama ...o tim lokacijama znaju i negoslavcani i sotinjani srbi...ali sute...

  • DjD:

    Žrtve Srba iz Hrvatske. Jesam li grubo rekao ?

  • zip123:

    Nase vrle vodje nisu dale da se doticnom gostu postave kljucna pitanja kao uvijet za ulazak u EU,naprotiv,novinari su dobili upute da nesmiju nista slicno ni pitati.Pametnom dosta.