Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavljen rast

Još 33 zaraženih u Đakovu, tek se očekuju rezultati briseva za krizmanike

Osijek: Obavezno nošenje zaštitnih maski u javnom prijevozu
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
28.06.2020.
u 11:29

Doći će nam sutra u pomoć dva tima epidemiologa, iz Virovitice i Slavonskog Broda, koji će nam pomoći da se nosimo sa situacijom u Đakovu - dodao je Ivanović.

- Ukupno smo 173 osobe testirali u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj župani, i 35 je pozitivnih na koronavirus. Od toga, 33 su u Đakovu te po jedan u Valpovu i Osijeku. Ukupno je aktivnih bolesnika trenutno u našoj županiji 143 oboljelih, od kojih je 113 iz Đakova i dvoje iz Đakovačkih Selaca. U KBC Osijek su trenutno 24 pacijenta, pet više nego jučer. U samoizolaciji je 1178 osoba, a to je 275 više nego jučer - naveo je Goran Ivanović, čelnik osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

Ukupan broj pozitivne djece je 12, što je porast za troje u odnosu na subotu. Testiranja i dalje traju, a 90 posto oboljelih je s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije. Jučer su uzeti brisevi, među ostalima, i krizmanicima kojima je taj sakrament podijelio mons. Marin Srakić, također zaražen koronavirusom, a rezultati se očekuju danas. Riječ je o više od 140 uzoraka.

- Donijeli smo odluku o tome da će se na području grada Đakova odgoditi sva javna okupljanja do daljnjega, provodit će se pojačane mjere što se tiče rada noćnih klubova, kao i trgovina. Doći će nam sutra u pomoć dva tima epidemiologa, iz Virovitice i Slavonskog Broda, koji će nam pomoći da se nosimo sa situacijom u Đakovu - dodao je Ivanović.

Sve krizme i prve pričesti u cijeloj nadbiskupiji  odgađaju se na najmanje dva tjedna, dok misna slavlja ostaju, uz mjere koje su na snazi, a preporuka je da se održavaju, gdje god je to moguće, u vanjskim prostorima. Tržnica u Đakovu neće se za sada zatvarati, ali će se postrožiti epidemiološke mjere.

- Đakovo od ovoga trenutka ima poseban status kao najveće žarište na području naše županije - kazao je Ivanović. Pojasnio je i kako će se, što se tiče rada noćnih klubova, još razmatrati hoće li im se smanjiti radno vrijeme ili potpuno zabraniti rad.

Liječnik dr. Tomislav Dijanić otkrio je kako većina zaražene djece iz đakovačkog vrtića Sunčev sjaj Nazaret, o kojemu brinu časne sestre iz samostana iz kojega se zaraza i proširila, je asimptomatska ili ima blaže simptome poput šmrcavice.

Komentara 9

DU
Deleted user
12:11 28.06.2020.

Da nije mozda sa Adrija Tura?

Avatar taqa
taqa
11:50 28.06.2020.

Boga im popovskog, što to rade!?

DU
Deleted user
12:10 28.06.2020.

Ali prije vijesti obavezno Plenkijev spot "Sigurna Hrvatska" a onda prva vijest broj novozaraženih. Opet Monty Plenky Flying Circus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije