Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMAZDA

Jordan zbog pilota pogubio dvoje terorista: 'Samo su se molili'

Jordan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.02.2015.
u 09:04

Islamska država objavila je snimku na kojoj je zarobljeni jordanski pilot živ zapaljen

Jordan je u srijedu pogubio dvoje iračkih džihadista u znak odmazde nakon što je teroristička organizacija Islamska država pogubila zarobljenog jordanskog pilota, prenosi Reuters. Islamska država objavila je i snimku na kojoj se vidi kako je pilot živ zapaljen

Među pogubljenim teroristima je Sajida al-Rishawi, čije je puštanje Islamska država tražila u zamjenu za puštanje japanskog taoca Kenjija Gotoa, kojeg su u međuvremenu ubili odsjekavši mu glavu. Žena je 2005. godine osuđena na smrt zbog svoje uloge u bombaškom napadu u Ammanu.

Pilot Muath al-Kasaesbeh zarobljen je u prosincu, nakon što se njegov vojni zrakoplov F-16 srušio iznad sjeveroistoka Sirije. Jordan, koji je dio SAD-om predvođene koalicije protiv Islamske države, obećao je žestoki odgovor na njegovo smaknuće.

Osim Sajide al-Rishawi pogubljen je i jedan član Al-Qa'ide, Iračanin koji je na smrt osuđen 2008. godine. Pogubljeni su u zatvoru Swaqa kod Ammana.

– Oboje su bili mirni, nisu pokazivali emocije i samo su se molili – rekao je jedan sigurnosni izvor blizak slučaju.

>> Zatočenog jordanskog pilota militanti IS-a živog spalili

>> Islamska država ostat će prijetnja svijetu i ako bude vojno poražena

Komentara 10

TA
tamanitelj
11:27 04.02.2015.

Nadam se da su se dovoljno izmolili i najeli prasetine i napili

Avatar Equinox
Equinox
10:33 04.02.2015.

Cudno da dzihadisti ne pogubljuju diplomate vec samo male ljude, sve je to propaganda da se zastrasi narod. Tko prodaje oruzje dzihadistima ako ne zapad. Pa ako ih zele zaustaviti nakon toga sto rade jednostavno bacit atomsku bombu na njih i tada nece vise pogubit nikog ali tada vojna industrija ostat ce bez prihoda

BA
bajo2
11:30 04.02.2015.

ako,ako treba tako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije