Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo mladić

Johnson traži od Washingtona da ukine imunitet supruzi diplomata zbog prometne nezgode

Boris Johnson
Foto: Henry Nicholls/REUTERS/PIXSELL
1/2
07.10.2019.
u 22:54

Harry Dunn (19) poginuo je u kada se vozeći motocikl sudario s automobilom kod zračne baze u Northamptonshireu u središnjoj Engleskoj 27. kolovoza.

Britanski premijer Boris Johnson pozvao je u ponedjeljak SAD da ukine diplomatski imunitet supruzi američkog diplomata koja je sudjelvoala u smrtonosnoj prometnoj nezgodi u Velikoj Britaniji.

"Mislim da nije pošteno koristiti diplomatski imunitet u te svrhe", rekao je Johnson.

Dodao je da je spreman to pitanje "osobno postaviti u Bijeloj kući" kako bi osigurao da se žena, koja je bez suđenja otišla u SAD, vrati u Britaniju.

Harry Dunn (19) poginuo je u kada se vozeći motocikl sudario s automobilom kod zračne baze u Northamptonshireu u središnjoj Engleskoj 27. kolovoza.

Lokalna policija potvrdila je da je 42-godišnja Amerikanka, koju se smatra osumnjičenom, napustila zemlju iako je rekla da u bliskoj budućnosti ne planira otići iz Britanije.

Američko veleposlanstvo u Londonu izrazilo je sućut obitelji poginulog mladića.

"Sva pitanja vezana za ukidanje imuniteta naših diplomata i članova njihovih obitelji u slučaju kao što je ovaj razmatra se vrlo pažljivo i na visokoj razini", rekao je glasnogovornik ambasade.

Dodao je da se imunitet američkim diplomatima "rijetko ukida".

Komentara 3

TE
Testera
23:33 07.10.2019.

Eto, Ameri štite ubojice u prometu. Kakav ku*čevi imunitet, ubojica koju štiti država samo zato jer je Amerikanka.

GI
Gips
07:51 08.10.2019.

Kod nas bi reklo: Zna se, locirati, uhititi, transferirati. I vjerodostojno.

DU
Deleted user
05:57 08.10.2019.

Štite i svoje vojnike koji bi u tudjini silovali , ubili , ukrali , ili bili krivci za bilo kakav nesretan slučaj sa smrtnim ishodom . nedodirljiv narod !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije