Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STVARNI PROBLEM ILI SKRETANJE POZORNOSTI?
Povratak na članak

Johnson: Kazna svima koji prekrše slobodu govora na sveučilištu

Desnica u UK-u i SAD-u štiti pravo na kontroverzne stavove, ljevica misli da se time skriva govor mržnje

Komentari 4

DL
dvanaest_legija
13:27 22.02.2021.

Svugdje u svijetu agresivna glasna ljevičarska manjina pokušava ušutkati sve što je normalno i moralno!

VL
FR
Freedom
13:07 22.02.2021.

Bravo, odlična odluka! Sloboda govora je temelj pluralizma i demokratskog društva

VL
BE
Berlioz
13:33 22.02.2021.

Tko ne uči iz povijesti, taj je osuđen na ponavljanje grešaka. Kod nas također vlada netolerantna ljevica koja je naviknuta da zabranjuje ljudima slobodu mišljenja i izražavanja. Iz njihovog kuta, svaki neistomišljenik je krajnja desnica i treba mu oduzeti mogućnost iznošenja mišljenja, kako bi vladale "istine" krajnje ljevice.

VL
SI
sisavac
13:45 22.02.2021.

trebali bi pročitati tekst u vezi francuske dvoličnosti. na sveučilištima je u stvari cenzura desni mislećih, dok lijevi imaju sva vrata otvorena, oni smiju napadati, otvoreno, sve druge ideje, a kritiku svojih stavova doživljavaju kao napad na slobodu govora i diskriminaciju. francuzi isto kreću u neku vrst čišćenja sveučilišnog prostora. i inače je sveučilište mjesto razmjene i sukobljavanja ideja, bez toga nema napretka u ni jednoj sferi ljudskih djelatnosti. ljevica si je prigrabila sve medije, svaki pokušaj da se izjednači vrijednost stava jednog i drugog se napadne iz svih oružja. desne ideje bivaju zastavljene, često i od samih autora, to nazivamo autocenzurom, jer znaju da ako izađu van s time, da će ih razapeti. govorimo o ekstremnim idejama, koje po defaultu nisu i ne smiju biti dozvoljene u javnom prostoru, bile one desne ili lijeve. malo predugo se lijevi ekstremizam ostavilo na miru, pa sa razraslo to. a sve što je desnije od centra proglašava opasnim. shvatite, vaše mišljenje i vaši stavovi o nekoj temi su vaši, svatko drugi ima pravo na svoje mišljenje i svoj stav, i koliko god vi branili svoj, morate braniti njegovo pravo na drugačije mišljenje. to je pluralizam, to je od antike ključ napretka. komunizam na istoku je pokazao sve loše strane jednoumlja, a zapadni model sa dvije stranke u istom košu pokazuje jednaku opasnost.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.