Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Pucnjava u Petrinji: Šik je imao 2,28 promila alkohola, pronađen TNT

policija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
07.06.2017.
u 12:13

Policija je do njegove kuće u Ajdovšćinskoj ulici u Petrinji pristigla nakon što je Šik verbalno prijetio i napao svoju 48-godišnju suprugu, pri tome ju i lakše ozlijedivši

Policija je objavila detalje jučerašnje pucnjave u Petrinji u kojoj je 58-godišnji Johan Šik ispred svoje kuće i na ulici ispalio više od stotinu hitaca, čime je u opasnost doveo okolne stanare te policajce koji su na njegovu adresu pristigli zbog ranije dojave o nasilničkom ponašanju u obitelji.  

Policija je do njegove kuće u Ajdovšćinskoj ulici u Petrinji pristigla nakon što je Šik verbalno prijetio i napao svoju 48-godišnju suprugu, pri tome ju i lakše ozlijedivši. Supruga je pozvala policiju, a 58-godišnjak je zatim iz automatske puške koju je nezakonito posjedovao, u zrak ispalio više od stotinu hitaca, ugrozivši stanare i pristigle policajce. Policajci su se zatim povukli i pozvali Interventnu jedinicu policije koja je u kući, uz sredstva prisile, savladala i uhitila Johana.

Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,28 promila, a pretragom njegovog doma i drugih prostorija pronađeno je 195 komada raznog streljiva, 100 grama eksploziva TNT-a, detonatorska kapisla sa sporogorećim štapinom, nož i pet praznih okvira za automatsku pušku, a što je zajedno s automatskom puškom oduzeto. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 58-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zatim nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje, predan u pritvor.

Komentara 2

LI
liliZG
14:40 07.06.2017.

oružje oduzeti i uništiti.

MR
mrkiii
09:11 08.06.2017.

Za mjesec dana kad izađe iz pritvora opet ćemo trpiti njegov teror kao i prošlih 15 godina od kad se doselio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije