Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Joe Biden ne ide u utrku za predsjednika

Joe Biden
Foto: Reuters/PIXSELL
21.10.2015.
u 19:15

Rekao je da je njegova kampanja uspješno završena, naglašavajući tugu obitelji zbog smrti sina Beaua.

Potpredsjednik SAD-a Joe Biden neće se kandidirati za predsjednika, čime su završene spekulacije oko njegove političke budućnosti. Time je dao vjetar u leđa kandidaturi Hillary Clinton kao demokratskoj kandidatkinji na idućim izborima za predsjednika SAD-a.

U društvu supruge Jill i predsjednika Baracka Obame, izjavio je u Bijeloj kući da je njegova kampanja uspješno završena, naglašavajući tugu obitelji zbog smrti sina Beaua.

Ipak, Biden se pozicionirao kao branitelj Obamine politike i dao jasno do znanja da sebe vidi kao najboljeg nasljednika trenutačnog predsjednika.

– Iako neću biti kandidat, neću mirovati – rekao je Biden prilikom isticanja tema koje zaokupljaju demokrate, a odnose se na nejednakost dohotka. Među ostalim, istaknuo je i važnost nacionalnog pokreta za borbu protiv raka.

– Namjeravam nastupati jasno i snažno kako bih utjecajem pridonio onome čemu demokratska stranka teži i što trebamo činiti kao nacija – rekao je Biden. 

>>  Za razliku od Obame, Joe Biden potukao republikanca Ryana

Komentara 1

CA
campa
10:16 22.10.2015.

Kao da je bitnmo tko će biti sljedeći Američki predsjednik.Ionako će morati sprovoditi politiku korporacija , banaka i masonerije za koju godinama zdušno lobiraju.Njegova obveza je samo objasniti svijetu koji su interesi Američkih korporacija i sve prikazati kao demokratizaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije