Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proces stoljeća

Jocić: Za Pukanićevo ubojstvo krivi su Karamarko i Mesić

Joca Amsterdam
Saša Maričić/ALO
21.04.2010.
u 12:39

Osim što je Jocić za likvidaciju prozvao Karamarka dodao je kako je predsjedničku kampanju Stjepana Mesića “preko njegova šefa kabineta Amira Muharemija financirao klan Osmani”.

– Ministar Karamarko stoji iza likvidacije Ive Pukanića, a koliko je predsjednik Mesić dobro želio našem predsjedniku, vidjelo se i po tome što je zadnji dan svog mandata bio na Kosovu. To se vidjelo i po tome tko mu je godinama bio šef kabineta, Muharemi, preko kojega su braća iz klana Osmani u dva mandata financirala Mesićevu kampanju – izjavio je Sreten Jocić u nastavku beogradskog dijela suđenja za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. godine.

Jocić je nastavio optuživati:
– To da postoji povjerljiva informacija, koja je došla iz hrvatsko-crnogorskih krugova, da ja ugrožavam predsjednika Tadića znam jer ju je na nekom summitu u Sofiji u travnju 2009. godine predsjedniku Tadiću dostavio Mesić. To je bilo po principu “kako mafije surađuju, pa zašto onda ne bismo i mi”. Poslije toga su se najprije sastali hrvatski ministar policije, koji je bio šef tajne službe i koji je pučem u Hrvatskoj došao na vlast, i naš ministar policije, a malo poslije toga ja sam uhićen – kazao je.

Mesić i Karamarko oštro odbacili optužbe

Bivši predsjednik Stjepan Mesić za HTV je oštro odbacio optužbe s beogradskog suđenja:
– Ja nikad nisam čuo za obitelj Osmani osim da su to pokušali podmetnuti neki ustašoidi u Hrvatskoj. To je njih nekoliko koji pokušavaju zagaditi politički prostor ne samo u Hrvatskoj nego i daleko izvan Hrvatske – istaknuo je Mesić.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacio je optužbe s beogradskog suđenja kazavši da Sreten Jocić nije uhićen na temelju policijsko-političkog dogovora Hrvatske i Srbije.

– Nikakvih političkih dogovora nije bilo o toj temi i o tom slučaju i mislim da je to logična reakcija onoga tko je optužen za takvo što – kazao je Karamarko u razgovoru za emisiju HTV-a Dossier.hr.

Teške optužbe koje je Jocić izrekao na račun bivšeg predsjednika RH te sadašnjeg ministra policije njegov je odvjetnik Zdravko Tomanović nakon stanke pokušao relativizirati tvrdeći među ostalim “da su mediji sve to krivo prenijeli jer među novinarima ne sjede akademici”.

– Moj klijent nije mislio na to da je ministar Karamarko osobno naredio ili sudjelovao u likvidaciji Pukanića, već da je svojim ponašanjem usmjeravao istragu – kazao je Tomanović.

– Da, da, upravo sam to mislio jer Hrvatima ne odgovara da je Pukanića ubio Hrvat. Njima odgovara da ga je ubio Srbin, odnosno ja koji s tim nemam nikakve veze – dodao je Jocić. Kako se on u više navrata ne baš primjerenim riječima izražavao o nekim javnim osobama, predsjednik vijeća Vladimir Vučinić više ga je puta upozorio da ne može vrijeđati strane uglednike, novinare, pa ni državu.

Jocić je, naime, u jednom trenutku kazao i da je “Hrvatska za njega provincijska balkanska država”. No, Jocića ništa nije moglo spriječiti da nastavi svoju predstavu. Tako je među ostalima iz takta pokušavao izbaciti i tužitelja iznoseći podatke iz njegova privatnog života te tvrdeći da ga je upoznao “1993. na Kosovu u nekom poslu oko oružja”.

Svaki njegov potez izazivao je smijeh u dijelu sudnice u kojemu je sjedila publika i njegova rodbina.

Pitanja o kumu
Jocić se istinski iživcirao samo dva puta – kad ga se detaljno ispitivalo o njegovu poznanstvu i kumstvu sa Slobodanom Đurovićem te kada su suci postavili set pitanja o njegovoj imovini. Tvrdio je, naime, da zarađuje samo 2000 eura mjesečno i da nema ništa od imovine. Pohvalio se i da se bavio trgovinom oružjem dok je Srbija bila pod embargom. Na upit je li se ikada bavio kriminalom Jocić je rekao:

– Nikada se nisam bavio kriminalom, a gluposti su sve to što mediji ovdje pišu. Tako su pisali i da sam ja otkupio bugarski dug da bi me pustili iz zatvora, što je fabulizirana laž – kazao je Jocić.

Komentara 41

MA
marko53
18:02 21.04.2010.

pitati Mesića, taj svejedno sve zna.

KR
kresimirica
19:02 21.04.2010.

Karamarko možda po službenoj dužnosti... a Mesić je sigurno upleten!

HT
Hodi_tamo
17:54 21.04.2010.

Nek istraga pokaze svoje i rasvijetli slucaj ubistva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije