Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVOOPTUŽENI ZA UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

Joca Amsterdam odbio žalbu, nestrpljivo čeka suđenje

Joca Amsterdam
18.11.2009.
u 14:47

Odvjetnički ured Tomanović traži javno suđenje "zato što tada pred sudskim vijećem i javnošću neće biti mjesta za skrivanje činjenica iza oznake službena tajna".

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, prvooptuženi za ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića, neće se žaliti na optužnicu. Štoviše, zatražio je da sudski postupak započne što prije.

Jocićev odvjetnički tim jučer je zatražio da se suđenje njihovu klijentu zakaže što hitnije i da bude javno. Odvjetnički ured Tomanović navodi kako je obrana primila optužnicu, ali neće koristiti pravo prigovora na optužnicu i pravo žalbe na rješenje o pritvoru. Zatražili su javno suđenje "zato što tada pred sudskim vijećem i javnošću neće biti mjesta za skrivanje činjenica iza oznake službena tajna", prenosi beogradski Kurir.

- U pitanju je jedna pravno loša optužnica, puna konfuzija i proizvoljnih zaključaka na osnovi neistinitih iskaza dvojice svjedoka. Tako se vjeruje svjedoku koji tvrdi da je Jocić bio u Srbiji 2003., 2004. i 2005. godine, iako je u to vrijeme bio u najbolje čuvanom nizozemskom zatvoru s kontroliranim kontaktima. Isti svjedok također navodi da je osobno bio u Bugarskoj 2004. godine, mada je poznato da je cijelu tu godinu proveo u zatvoru u Kerestincu. Tu je i drugi takozvani svjedok, koji tvrdi da je Jocića u istom razdoblju 2005. godine viđao u Sofiji - piše u izvještaju Jocićevih branitelja.

Prema njihovu mišljenju u optužnici nema ni jednoga jedinog materijalnog dokaza, traga, telefonskog ili usmenog razgovora, pisane ili usmene poruke, direktnog svjedoka ili bilo čega sličnog.

S druge strane, svjedok Tomislav Marjanović decidirano je naveo da je bio prisutan u stanu u Zagrebu kada je Jocićev kum Slobodan Đurović njemu i Robertu Mataniću prenio poruku Joce Amsterdama, s kojim je bio na izravnoj telefonskoj vezi, "da će za likvidaciju Pukanića biti bogato nagrađeni".

Također, izjavio je da je odlučio surađivati s hrvatskim državnim tužiteljem poslije saznanja da je Jocić naručio njegovo ubojstvo jer je odustao od "akcije".

 

Komentara 2

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
23:07 18.11.2009.

mislim da ljudi poput joce amsterdama ili miroslava tuđmana nemaju što tražiti na predsjedničkim izborima...

NI
nikudnikam
00:43 19.11.2009.

Joca bi Mireka rasturio već u prvom krugu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije