Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA BOMBE U KUĆI

Jeziv događaj u Dugom Selu, vatrogasac: Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija

Dvije osobe poginule u eksploziji u Dugom Selu, treća teško ozlijeđena
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
27.08.2023.
u 21:32

U trenutku eksplozije u prizemlju obiteljske kuće nalazilo se ukupno pet starijih osoba. Dvije su poginule, a muškarac (79) je teško ozlijeđen te je prevezen u KB Dubravu

"Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan", rekao je zapovjednik VZG-a Dugo Selo Željko Remenar nakon današnje eksplozije u Dugom Selu koja se dogodila u objektu u kojem se pružaju usluge udomiteljstva za starije osobe. U trenutku eksplozije u prizemlju obiteljske kuće nalazilo se ukupno pet starijih osoba, piše HRT.

Poginuli su muškarac (85) i žena (81), a još je jedan muškarac (79) teško ozlijeđen te je prevezen u KB Dubrava gdje je operiran. Dvije su osobe nakon nesreće prevezene i zbrinute u drugim objektima koji također pružaju usluge starijim osobama. "Isključuje se bilo kakav napad izvana ili teroristički čin ili nešto slično. Događaj se dogodio unutar obiteljske kuće, a o samom uzroku ćemo govoriti po završetku očevida", rekla je načelnica PP-a Dugo Selo Davorka Markota.

VIDEO Strava u Dugom Selu: U eksploziji poginule dvije osobe, treća teško ozlijeđena

Posljednji nadzor u objektu proveden je prije godinu i četiri mjeseca te tada nisu pronađene nikakve nepravilnosti u radu. Utvrđeno je i da su uslugama zadovoljni svi korisnici koji su poslovno sposobni, samostalno odlaze izvan objekta i uključeni su u aktivnosti lokalne zajednice, rekli su iz Ministarstva socijalne politike.

"Bilo je za ručkom, nešto je strašno puknulo, pogledam van, nema ništa. Kad sam kasnije izašao na terasu, vidio sam policiju i shvatio da je nešto strašno bilo", rekao je za N1 jedan od susjeda koji nije znao da se tu nalazi Dom za starije. Da se u toj kući pružaju udomiteljske usluge, nije znao ni gradonačelnik Nenad Panian koji živi u blizini. Ni on nije čuo eksploziju. 

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 8

BO
BoljiSvijet
22:05 27.08.2023.

Gradonačelnik nije to ni trebao znati jer se radi o udomiteljskoj obitelji koja je sve svoje procedure prije samog prihvati korisnika radila na centru za socijalnu.skrb a koji nije dužan obavještavali lokalnu vlast o svojim aktima

Avatar Stradun
Stradun
21:48 27.08.2023.

"Da se u toj kući pružaju udomiteljske usluge nije znao ni gradonačelnik Nenad Panian " ..pa da...Dugo Selo je velegrad.....

DA
damascus
23:31 27.08.2023.

Radi se o tzv. staračkom domu, privatnom koji rade bez kontrole a samo radi zarade vlasnika. nemaju niti potrebno stručno osoblje (sestre, fizioterapeute, psihologe) pa im seoske žene koje kuhaju i spremaju obavljaju i te poslove. U jednom takvom zbogg toga što nemaju medicinsku sestru (a moraju je imati) , nisu prepoznale zapletaj crijeva pa je moja majka dopremljena nakon nekoliko dana muke, mrtva u bolnicu. "Dom" i dalje radi jednako sa tri seljanke koje rade sve. A ministarstvo se ne želi miješati jer bi ih morali gotovo sve zatvoriti negdje smjestiti. A država od toga bježi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije