Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST

Ovo jezero izgleda prekrasno, ali ne želite se kupati u njemu

jezero
Foto: Screenshot Youtube
1/2
17.06.2015.
u 16:56

Riječ je ustvari o starom rudniku vapnenca, a prekrasna plava boja nastala je zbog ulaska kemikalija iz tog vapnenca u vodu

Jezero u Buxtonu u Velikoj Britaniji izgleda prekrasno i privlačno, no zapravo je iznimno opasno i otrovno. Kako piše Metro, voda u njemu ima razinu pH gotovo jednaku bjelilu, što može izazvati ozbiljne probleme s kožom.

Riječ je zapravo o starom rudniku vapnenca, a prekrasna plava boja nastala je zbog ulaska kemikalija iz tog vapnenca u vodu.

Unatoč upozorenju, zbog privlačnog izgleda neki se i dalje kupaju u ovom jezeru. Ono je nekad bilo obojeno crnom bojom kako bi odvratilo kupače, no sada je opet plave.

Kako to izgleda, pogledajte u videu:

>> U jarunskom jezeru pronađen mrtav muškarac

Foto: Alcatel

Komentara 4

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
16:29 18.06.2015.

Bas sam misli tamo na izlet, ovako mi je pao kamen sa srca. VL, nemate li boljih vijesti? Recimo o izlasku Grcke iz Eurozone?

LI
liliZG
12:18 18.06.2015.

nije mi jasno jel to prirodni proces iz vapnenca ili je podpomognut ljudskim kemijanjem?

Avatar nekakav
nekakav
07:07 19.06.2015.

kakve to kemikalije ima vapnenac, druže novinaru? eto, cijela naša obala jadranska je od vapnenca. pa kako to da se turisti kupaju u toj vodi, u koju nesumnjivo dolaze kemikalije iz vapnenca, zapitao bi se mali prijatelj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije