Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Jesu li ovo lica najljepšeg muškarca i žene na svijetu

ljepota
30.03.2015.
u 09:04

Kad je riječ o ženskoj percepciji ženske ljepote, najbolje ocjene dobivale su slike na kojima su modeli imali punije usne, mršavije lice, veće oči i više jagodice

Računalni program koji se koristi za izradu fotorobota korišten je u znanstvenom istraživanju čiji je cilj bio pokazati kako izgledaju lica najljepšeg muškarca i žene na svijetu, bar kad se pitaju stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva.

Doktor Chris Soloman, svjetski priznati stručnjak u mapiranju lica zatražio je od sudionika istraživanja da slože savršeno lice koristeći se EFIT-V PhotoFit softverom kojim se služi i britanska policija, javlja Telegraph.

– Važno je naglasiti da su ovo idealna lica prema mišljenju stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva. Da se istraživanje provodi u Aziji ili Africi, rezultati bi bili drukčiji, kazao je Solomon.

Kad je riječ o ženskoj percepciji muške ljepote, žene su crtale mnogo feminiziranija lica nego muškarci. Za žene koje su sudjelovale u istraživanju, pojam muške ljepote uključivao je nježniju liniju čeljusti, mršavije lice, punije usne i obrijanu bradu. Muškarci pak smatraju da lijepog muškarca čine jake muške karakteristike.

Kad je riječ o ženskoj percepciji ženske ljepote, najbolje ocjene dobivale su slike na kojima su modeli imali punije usne, mršavije lice, veće oči i više jagodice.

>> Evo što morate odbaciti, a što prigrliti za ljepotu i zdravlje

Komentara 4

TM
Tim_Minchin
10:53 30.03.2015.

Ne

DO
domicus2204
11:26 30.03.2015.

ne

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:00 31.03.2015.

A Mrak-Taritaš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije