Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ANALIZA

Jesu li nuklearke spas ili prokletstvo? Napad u Zaporižji oživio strah od katastrofe

14.03.2022.
u 12:12

Prve komercijalne fuzijske elektrane, koje su naprednije od fisijskih, mogle bi se pojaviti 2050.

Komentara 21

ST
stefj
13:55 14.03.2022.

2050. godina je vrlo optimistična prognoza. Tada bi se tek moglo početi gledati kako komercijalizirati stvar, ako se stvar pokaže masovno primjenjiva. Do tada se možda i vratimo u kameno doba, ako će nas voditi zeleni... Nuklearke nisu problem i svaka zemlja i strana u ratu je svjesna posljedica ako se nešto dogodi. Problem nuklearki su zeleni i visoka cijena, koja će se možda smanjiti ako krene veća izgradnja i modularni pristup, kao što se sada pokušava napraviti... Osim toga, nove nuklearke bi trebale imati puno veću iskoristiviost, tako da bi stvarale puno manje otpada i radile puno duže... Inače, EU trenutno ima drugi veliki problem, a to je da je potjerala cijelu proizvodnju van, ništa se ne isplati raditi, prvenstveno radi birokracije, normi, ali i radi visoke cijene energenata i ljudi. Kada uvedu poreze na robote, tek onda će egzodus biti potpun, tako da energije možda niti neće trebati...

DU
Deleted user
14:04 14.03.2022.

Nuklearna energija je još uvijek najčišća i najjeftinija energija (uz onu sunca i vjetra koje su ipak ovisne o vremenu i godišnjem dobu).

DU
Deleted user
14:49 14.03.2022.

Eu kasni za kinom 30 godina što se tiće energije a sve zbog loše i slugavne politike prema americi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?