Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Jesu li liječnici 90-ih bili bolji diplomati od diplomata

Nikada se nije dogodilo da su na sve tri pozicije u državnom vrhu došli profesionalni diplomati, dakle Plenković, Jandroković i Grabar-Kitarović

Komentari 6

Avatar alien79
alien79
11:09 30.01.2018.

Uz naše diplomate ne treba nam neprijatelja. Upravo je nevjerojatna njihova nesposobnost ili poltronstvo....

VL
RD
rdg
12:39 30.01.2018.

Jedini pošteni ministar vanjskih poslova bio je prof. Šeparović. Od Granića je pošlo po zlu, jer smo kao zemlja pobjednica u ratu, prošli kao gubitnici. Izigravanje velikog diplomata doma, a vani u mišjoj rupi. Govoriti na način da ništa nee kažeš i uspavaš sugovornike, to sve nas je dovelo do toga gdje smo sada. A da ne govorimo o politici regiona i sl.

VL
Avatar Django
Django
13:05 30.01.2018.

Kad slušam Granića, ne mogu se oteti dojmu da su nas liječnici 90-tih toliko ukopali da se zbog toga još i danas koprcamo. Sve na amaterskoj bazi. Jesu li uspjeli svijetu pojasniti karakter ratova u bivšoj? Jesu toliko da je Hrvatska ispala agresor na BiH a oni koji su je branili proglašeni su ratnim zločincima. Jesu toliko da je ispalo da u Hrvatskoj nije na djelu bila agresija nego “građanski rat”. Jesu toliko da je visoki povjerenik za BiH uspio totalno ugušiti Hrvate tamo. Jesu li izgradili trgovinske i investicijske kanale? Hm.

VL
PI
Pikacu
11:47 30.01.2018.

Nama treba rast bdpa 5% za spas godisnje

VL
DU
Deleted user
11:09 30.01.2018.

liječnici nisu bili bolji ali novinari su bili bolji.

VL
BA
bakulušić
19:06 31.01.2018.

Hrvatska diplomacija je bila i ostala u rukama komunističke i partizanske djece koja ne mogu izaći iz gabarita koje su im postavili očevi i majke. Najbolji dokaz tome je činjenica da nas Srbi rasturaju "ko male bebe zvečku", kako bi rekle "komšije". Naša diplomacija je mentalno još uvijek - jugoslavenska. Sjetimo se Pariza, Goldsteina i Titove slike, Mirka Galića i da dalje ne nabrajam. Nažalost, trebat će vremena da ustrojimo diplomaciju i diplomate koji razmišljaju hrvatski.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.