Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLABA ZAŠTITA

Jesu li cjepiva postala neučinkovita? 'Na jesen stižu nova, ovo je jako zarazna varijanta'

10.08.2022.
u 06:24

Od pacijenata zaraženih novim koronavirusom, svaki treći (33,6 posto od ukupnog broja) bio je cijepljen s dvije doze cjepiva i boosterom, a svaki četvrti (24,3 posto) s dvije doze. Od svih hospitaliziranih osoba s COVID-19 između 11. i 24. srpnja 2022., 40,7 posto njih nije bilo cijepljeno, a jedan posto cijepljeno je s jednom dozom. Podaci su to koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo kojem smo poslali upit kako protumačiti te brojke, odnosno znači li to da su postojeća cjepiva sve neučinkovitija?

Komentara 46

DU
Deleted user
09:26 10.08.2022.

Ta cifra od više od 40 % necijepljenih je zapravo porazna za jednu zemlju! Volio bih znati statistiku onih koji su umrli od korone a nisu bili cijepljeni i onih koji su bili cijepljeni? U zemlji u kojoj živim ta statistika postoji

Avatar javorko
javorko
12:53 10.08.2022.

Prema riječima doktora sa zarazne prosjecna duljina trajanje zaštite nakon cjepljenja i preboljenja je oko 3 mjeseca.Svaki put kada virus mutira trebali bi novu dozu zaštite medutim to je nemoguce jer za proizvesti cjepivo treba duži period,

ZD
zdenkoj
07:49 10.08.2022.

Svaki rekst sve zaraznije varijante.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?