Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pažljivo slušajte

Jeste li znali da neke pjesme imaju skrivene poruke? Poslušajte ih

dior2
Reuters
17.03.2013.
u 14:33

Vjerojatno niste nikad išli za tim da postoje neke pjesme u koje su njihovi autori smjestili zanimljive "podstanare"

Vjerojatno niste nikad išli za tim da postoje neke pjesme u koje su njihovi autori smjestili zanimljive "podstanare". Radi se o skrivenim porukama, a u kojim pjesmama se nalaze i što poručuju istražio je Klix.ba.

1.  Franz Ferdinand, "Michael"

Malo prije druge strofe (1:33) čuje se izmijenjeni glas koji kaže "Zabrinuta je za tebe, nazovi svoju majku", što je referenca na basista Boba Hardyja i njegovu nostalgiju za domom tijekom snimanja.

2. Oasis, "D'You Know What I Mean?"

Poslušajte pažljivo: tonovi nakon stiha "Don't look back cos you know what you might see" (1:29) su zapravo morzeov kod kojim Noel Gallagher poručuje "Nosite se". U jednom od kasnijih intervjua priznao je kako nije siguran jesu li točno pogodili kod.

3. Frank Zappa, "Hot Poop"

Neobično nazvana pjesma pojavila se na prvoj strani albuma "We're Only In It For The Money" iz 1968. godine i sadrži skrivenu poruku. Radi se o strofi koju je izdavač uklonio iz originalne verzije pjesme "Mother People", a kaže nešto poput  "Bolje pogledaj okolo sebe prije nego kažeš da te nije briga/ Začepi svoja j**ena usta o dužini moje kose/ Kako bi preživio/Kao da si ikada i živio/ U**ana mala osobo?". Poslušajte na 0:15.

4. Pink Floyd, "Empty Spaces"

Na 1:15 možete čuti neobičan zvuk. Kada pjesmu pustite unatrag, možete čuti "Čestitamo. Upravo ste otkrili skrivenu poruku. Molimo vas pošaljite svoj odgovor Starom Pinku, brinite o smiješnoj farmi, Chalfont". Radi li se o referenci na nekadašnjeg pjevača Syd Barreta, ili Pinku, glavnom liku albuma – nije poznato.

5. Prince, "Darling Nikki"

Na kraju pjesme (oko 3:40), za vrijeme zvučnog efekta kiše, čuje se čudan refren, a zapravo se radi o skrivenoj poruci. Poruka kaže "Bok, kako si?/Dobro, dobro/Znam da Gospod ubrzo dolazi/Dolazi, dolazi ubrzo".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije