Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jeste li za to da se na referendumu promijeni članak 6. stavak 5. Ustava RH?

PR
Autor
PR članak
05.05.2019.
u 18:07

Izjašnjavanje birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske o potrebi raspisivanja referenduma o pitanju iz točke 1. ove Odluke odvijat će se od 12. svibnja 2019. god. do 26. svibnja 2019. godine.

ORGANIZACIJSKI ODBOR ZA IZJAŠNJAVANJE BIRAČA O POTREBI DA SE ZATRAŽI RASPISIVANJE REFERENDUMA O PRIJEDLOGU IZMJENE ČLANKA 6. STAVKA 5. USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE NA NAČIN DA SE ZABRANI FINANCIRANJE POLITIČKIH STRANAKA IZ SREDSTAVA DRŽAVNOG PRORAČUNA I SREDSTAVA PRORAČUNA JEDINICA MJESNE, LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE

Zagreb, 2. svibnja 2019.

Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma na temelju članka 8b. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave (NN 33/96, 92/01, 44/06, 58/06, 69/07, 38/09, 100/16, 73/17) donosi

O D L U K U

da se pristupi izjašnjavanju birača o potrebi raspisivanja referenduma 1. Pristupa se izjašnjavanju birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske o potrebi raspisivanja referenduma o pitanju: „Jeste li za to da se na referendumu promijeni članak 6. stavak 5. Ustava Republike Hrvatske na način da glasi:

Zakonom se uređuje položaj i financiranje političkih stranaka. Zabranjeno je financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna i sredstava proračuna jedinica mjesne, lokalne i područne (regionalne) samouprave.“?

ZA                                                                                     PROTIV

2. Izjašnjavanje birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske o potrebi raspisivanja referenduma o pitanju iz točke 1. ove Odluke odvijat će se od 12. svibnja 2019. god. do 26. svibnja 2019. godine.

3. Ova Odluka objavljuje se u dnevnom tisku i drugim sredstvima javnog priopćavanja.

Članovi Organizacijskog odbora:
Denis Martinić, v.r.
Damjan Vucelić, v.r.
Lovre Crvelin, v.r.
Želimir Schauer, v.r.
Goran Nikolić, v.r.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?