Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA OBITELJSKA SVEČANOST U POŽEŠKOM KRAJU

Jelušići i Pezerovići slavili 50 godina od doseljavanja u Slavoniju

Jelušići i Pezerovići slavili 50 godina od doseljavanja  u Slavoniju
Dušan Mirković/PIXSELL
13.04.2014.
u 13:41

Najteže mi je bilo kad je otišao raditi u inozemstvo, odgajala sam djecu, bili su marljivi i poslušni, a zbog tada slabih prometnih veza suprug je dolazio kući samo tri puta godišnje- prisjeća se Ruža.

Gotovo stotinu rođaka, prijatelja i uzvanika okupilo se na slavlju obitelji Jelušić i Pezerović u Kaptolu pokraj Požege, a povod je bilo njihovo doseljavanje iz okoline Kotor Varoša(BiH) u ovaj dio Slavonije. Naime, 15. travnja navršava se pola stoljeća od selidbe Augustina Jelušića(1935.) i supruge mu Ruže (1938.), a sa njima je tada došao i mali dječarac Ružin brat Ivo Pezerović, koji je kao dijete ostao bez majke, odrastao je kod Jelušićevih, te su on i njegova supruga Vlasta organizirao ovu feštu.

-Imali smo tamo zemlje, dio naših susjeda se odselio u kaptolački kraj, pa smo to i mi odlučili jer smo se željeli intenzivno baviti poljoprivredom-prisjeća se Augustin koji je poslije praktički cijeli radni vijek proveo na radu u Njemačkoj i Austriji.  Sada su umirovljenici, stekli su u braku šestero djece, koji su se dobro snašli u životu i imaju svoje obitelji i kuće, a djed i baka Augustin i Ruža imaju petnaestero unučadi i jedno praunuče!

- Najteže mi je bilo kad je otišao raditi u inozemstvo, odgajala sam djecu, bili su marljivi i poslušni, a zbog tada slabih prometnih veza suprug je dolazio kući samo tri puta godišnje- prisjeća se Ruža.

Ivo Pezerović se zahvaliio Jelušićima na odgoju i uvjetima koje su mu pružili tijekom njegovog djetinjstva jer je kod njih bio do kraja osnovne škole nakon čega je otišao na daljnje školovanje i svojim životnim putem uključujući i u Hrvatsku vojsku. Uz to se zahvalio  rodbini i prijateljima koji su došli na ovo druženje i obiteljsko slavlje iz svih krajeva hrvatske, a  ne mali doprinos dobrom raspoloženju dali su vrsni požeški  tamburaši Posegana pa je fešta uz obilje domaćih specijaliteta i vinske kapljice potrajala do kasnih noćnih sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije