Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki škver

Jelinić Starčević: Linić bi trebao naučiti što je dok, a što navoz!

nada jelinic starcevic
Goran Kovačić/Pixsell
30.11.2011.
u 16:18

– Upravo pod Linićevim patronatom, kada je koalicija došla na vlast, unatoč protivljenju radnika smijenjena je uprava na čelu sa Sanjinom Kajbom – kazala je Jelinić Starčević

– Gospodin Linić, koji se predstavlja kao nekakav veliki stručnjak, najprije bi trebao naučiti razliku između doka i navoza da mu se barem ne smiju u brodogradilištu – prva je današnja poruka Radničkog vijeća BI “3. maj” i njegove predsjednice Nade Jelinić Starčević SDP-ovcu Slavku Liniću, koji je nedavnim izjavama na stranačkoj tribini o gospodarskom programu Kukuriku koalicije uzburkao vode u škveru. Linić je, podsjetimo, potkraj prošloga tjedna najavio da će nova vlast smijeniti upravu brodogradilišta, raspisati nove natječaje i djelomično privatizirati sve djelatnosti u 3. maju koje nisu izravno vezane uz brod. Odgovarajući na njegove, kako su ih nazvali, nestručne i političke namjere prekrajanja 3. maja, i to prije nego li je njegova stranka došla na vlast, Jelinić Starčević podsjetila je na Linićeve promašaje kao potpredsjednika Vlade od 2000. do 2004. godine.

– Upravo pod Linićevim patronatom, kada je koalicija došla na vlast, unatoč protivljenju radnika smijenjena je uprava na čelu sa Sanjinom Kajbom, a direktora kojeg su sami postavili poslije su makli priznajući time da su pogriješili – kazala je Jelinić Starčević. Podsjetila je i da su od sljedećeg direktora Gvozdena Rukavine tražili da svojom imovinom jamči za poslovanje brodogradilišta pa je danas upitala zašto Linić svojom i imovinom svoje rodbine nije odgovarao za promašaje koje je učinio 3. maju. Za oduzimanje nekretnina izvan brodogradilišta, koje su kasnije prodane privatniku, a 3. maj je za njihovo korištenje morao plaćati najamninu, trećemajci također najodgovornijim smatraju Linića, a treći mu je promašaj, podsjetila je predsjednica Radničkog vijeća, što je u brodogradilište doveo financijsku direktoricu Branku Juričev koja je pokazala koliko je sposobna kad nije uspjela osnažiti ni jedan ugovor za gradnju brodova pa su navozi bili potpuno prazni. Otklanjajući bilo kakvu političku, stranačku pozadinu današnjeg obraćanja javnosti, predsjednica Radničkog vijeća kazala je da su članovi vijeća pripadnici različitih političkih opcija te da su i sva tri trećemajska sindikata suglasna u stajalištu o “zaslugama” Slavka Linića kao potpredsjednika Vlade za 3. maj. Stoga su poručili da im je dosta miješanja politike u škver, no ne odriču pravo vlasniku da postavlja uprave.

– Vlasnik ima pravo promijeniti upravu, ali ona mora biti bolja i stručnija od postojeće, a dosad se vlasnici baš i nisu proslavili kadrovskim rješenjima. Gubitak 3. maja bio bi bitno manji da su stručniji ljudi vodili škver – zaključila je N. Jelinić Starčević.

Komentara 3

KU
kukuriku
17:26 30.11.2011.

..ma Linic´bi stija imati Jahtu za dok , a ne samo malu-\"micú\" za s´kver..-:))

SA
santos008
15:44 02.12.2011.

Treba to rasprodati braci Srbima,a Hrvate opet dovesti u najamni odnos,ko u bivsoj Jugoslaviji.

PI
Picasso
22:55 06.12.2011.

Gospođo pa nemojte tako o ovom velikom stručnjaku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije