Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za svaki glas

Jelić: 'Ne, nećete izgubiti socijalnu pomoć i autobusne karte'

Dragan Jelić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
31.05.2013.
u 20:18

Pozivam Brođanke i Brođane neka izađu na izbore i zaokruže svog kandidata bez obzira na pozive koje u zadnje vrijeme dobivaju iz Gradske uprave.

Posljednji dan predizborne kampanje uoči izborne šutnje i nedjeljnog drugog kruga lokalnih izbora u Slavonskom Brodu protekao je u znaku tri tiskovne konferencije. Dvije, već pomalo zamorne, ali na svu sreću završne, kandidata za budućeg gradonačelnika Slavonskog Broda Dragana Jelića i Mirka Duspare i treća pomalo zakašnjela, na kojoj su čelnici gradskog i županijskog ogranka Zavjeta za Hrvatsku pozvali novinare kako bi obznanili svoju odluku o davanju bezrezervne podrške Draganu Jeliću, kandidatu HDZ-ove koalicije HDZ-HSP AS-HSLS za gradonačelnika Slavonskog Broda.

Oba kandidata pozvali su birače da u nedjelju izađu na izbore, te im se zahvalili za postignuti rezultat u prvom krugu, ali se i složili da je kampanja bila jedna od najprljavijih do sada i vrvila raznim podmetanjima, lažnim lecima, grubim lažima i neistinama, uskraćivanjima prava na jednaku radio i televizijsku predizbornu promidžbu, pa čak i kulminirala prijavama kršenja Zakona o lokalnim izborima DIP-u, te drugim nadležnim institucijama i tijelima.

-U nedjelju će odlučiti birači koji budu izašli na izbore, oni će odlučiti koliko tko vrijedi u ovom gradu i tko je šta napravio za ovaj grad. Građani trebaju izaći na izbore i dati svoj glas listi broj 1, jer to je samo nastavak poštenog i transparentnog vođenja grada Slavonskog Broda koji smo vodili kroz ovih osam godina. Što se tiče kampanje, ovo je bila najprljavija kampanja koju poznajem unazad sedamnaest godina koliko se bavim politikom. Građani su svjedoci da je moj tim putem DIP-a i GIP-a morao intervenirati kako bi se poštivali zakoni Republike Hrvatske, i kako bi uopće došli u poziciju da ja kao drugi kandidat imam isto pravo doći do televizije kako bi građanima objasnio što planiramo raditi u narednom mandatu.

Kada moj protukandidat kaže da se u osam godina nije ništa radilo tada imam puno pravo građane Grada Slavonskog Broda podsjetiti bar na jedan dio onoga što je napravljeno u ovih osam godina. Dakle, izgradili smo Kapelanov stan, osnovnu i srednju glazbenu školu, kapelu sv. Ane, opkope u brodskoj Tvrđavi, velikim dijelom uredili smo Tvrđavu i kazamate. Uređena je šetnica uz Savu, Kazališno-koncertna dvorana i trg ispred dvorane, Trg pobjede, šetnica od grada do izletišta na Poloju s biciklističkim stazama, rasvjetom i asfaltiranom cestom. Uredili smo korita potoka Mrsunje i Glogovice gotovo u cijelom obimu Grada Slavonskog Broda. Izgrađeno je preko šezdeset kilometara asfaltnih cesta i staza, 70 kilometara javne rasvjete, deseci kilometara kanalizacije. Dobili smo veliki projekt EU, 30 milijuna eura vrijedan pročistač otpadnih voda koji će biti gotov u rujnu. Samo u tom projektu je četrdeset kilometara kanalizacije. Pitanje vode u Brodskom Vinogorju i brdskom dijelu riješit ćemo već ove godine. Dogradili smo nekoliko škola, izgradili nekoliko dvorana i nakon 35 godina izgradili novi vrtić u naselju A.Hebranga, a u planu su još četiri. U pripremi imamo tri velika i bitna projekta za Slavonski Brod. Tematski park sa temama iz bajki Ivane Brlić Mažuranić u Tvrđavi vrijedan 25-30 milijuna kuna, autokamp na izletistu Poloj vrijedan 25 milijuna kuna i novi hotel sa kongresnim centrom vrijedan 47 milijuna kuna. Kandidirali smo uređenje Tvrđave u punom opsegu u vrijednosti investicije 100 milijuna eura itd. Ovime smo pokazali građanima da li smo radili ili ne svih ovih proteklih godina, a od ponedjeljka nastavljamo raditi i dovršiti ono što smo započeli, rekao je u svom završnom predizbornom obraćanju aktualni gradonačelnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Mirko Duspara. 

Dragan Jelić se osvrnuo na prljavu kampanju iz stožera svog protukandidata, pozvao birače da zaokruže broj 2 na izbornom listiću, te dodao kako je njegova kampanja unatoč napadima sa svih strana ostala i dalje pozitivna i afirmativna. Ogradio se od noćnog narušavanja izbornih plakata Mirka Duspare i dodao da je to djelo običnog vandalizma, te kako nije naručeno iz njegova izbornog stožera.

- HDZ i koalcijski partneri oštro osuđuju takva i slična nedjela nepoznatih pojedinaca. Pozivam Brođanke i Brođane neka izađu na izbore i zaokruže svog kandidata bez obzira na pozive koje u zadnje vrijeme dobivaju iz Gradske uprave. U tim pozivima im se sugerira da će ako ne izaberu sadašnjeg gradonačelnika Dusparu izgubiti pravo na socijalnu pomoć, autobusne karte i slično. To jednostavno nije istina, jer bez obzira tko bio gradonačelnik ta prava ostaju im ista. Po informacijama s terena zaključujemo kako je prednost koju je aktualni gradonačelnik imao u prvom krugu već sustignuta, pa čak i prijeđena. Tijekom kampanje svoj program smo isticali u prvi plan, pokušali smo građanima našeg grada objasniti kako ćemo pomoći rastu gospodarstva i otvoriti nova radna mjesta. Još jednom pozivam sve Brođanke i Brođane da izađu u nedjelju na izbore i svojim glasom podrže naše ideje, naš veliki prijateljski tim, mene za gradonačelnika i zajedno vratimo optimizam u Slavonski Brod.-kaže u svom završnom predizbornom govoru kandidat HDZ-ove koalicije za gradonačelnika Dragan Jelić.

>>Kandidati za gradonačelnika Sl. Broda zaoštravaju izbornu retoriku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije