Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve skupine turista vratile su se iz Tunisa

Jelena: Sin je vikao 
 mama, mama, ne želim umrijeti!

A boy holds a Tunisian flag as he stands near bouquets of flowers laid at the beachside of the Imperiale Marhabada hotel, which was attacked by a gunman in Sousse, Tunisia, June 27, 2015. Tour companies were evacuating thousands of foreign holidaymakers f
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.06.2015.
u 11:34

ISIL je objavio forografiju 24-godišnjeg ubojice Saifa Al-Deena Al Rezguija, studenta na postdiplomskom studiju elektronike

Jedna se skupina hrvatskih turista jučer vratila u domovinu, a druga je mirno nastavila odmor u Tunisu, gdje je u petak na plaži hotela u blizini grada Sousse mladi islamist pobio 38 ljudi, za što je odgovornost preuzeo ISIL. Troje turista koji su večer prije ipak željeli ostati u Tunisu u posljednji se tren predomislilo te se s još njih četvero ipak vratilo u Hrvatsku, kazali su nam iz MVP-a.

Teško je reći bojimo li se

I dok su zrakoplovom letjeli prema Veneciji, odakle su prebačeni u Hrvatsku, ostatak grupe, njih 12, vozilo se autobusom kroz Saharu.

– Bojimo li se? Teško je reći. Nismo vidjeli ni čuli pokolj jer smo bili 150 kilometara dalje, na izletu. Da smo bili u hotelu u tom trenu, vjerojatno bismo drugačije razmišljali. A i tješimo se, koje su šanse da opet ovdje bude teroristički napad – kaže Zagrepčanka Snježana Žokvić. Tako razmišljaju i brojni turisti koji su ipak odbili evakuaciju i ostali u toj državi.

– Vojska i policija osiguravaju turističke znamenitosti, vidimo ih, ali nas ne zaustavljaju – dodaje.

Za razliku od njih, turisti koji su svjedočili masakru, još su u šoku.

– Moj je sedmogodišnji bio s animatorima na plaži, a ja sam se sunčala. Kad je počela pucnjava, trčao i vikao: Mama, želim živjeti! Bilo je užasno, vidjeli smo leševe i cijeli onaj užas – kazala je za srbijanske medije Jelena Stojanović.

Napadač, "vojnik kalifata", koji je – kako su svjedoci rekli – trčao po plaži, navodno se i smijao, te ganjao one koji su mu uspjeli izmaknuti sve dok ih nije pogodio, teško je ranio Chris Callaghan hicima u nogu, dok je ženu do nje izrešetao po tijelu.

– Krvarila je, a ja sam ležala u njezinoj krvi i pokušavala joj pomoći – kazala je Chris. ISIL je objavio fotografiju muškaraca, 24-godišnjeg Saifa Al-Deena Al Rezguija iz grada Gaafoura, 160 kilometara od Soussea, te ustvrdio kako je on počinitelj. Lokalna ga je policija identificirala kao studenta na postdiplomskom studiju elektronike koji do sada nije imao veze s radikalima.

Ako je ljubav zločin...

Kako pišu tuniske dnevne novine Assabah, pronađen je mobitel Saifa Al-Deena te je utvrđeno kako su zadnji odlazni i dolazni pozivi bili iz Iraka i Sirije. Netom prije terorističkog napada, Saif je na svom Facebook profilu napisao: "Ako je moja odanost kalifatu i ljubav prema džihadu i mučeništvo zločin, poručujem cijelom svijetu da sam najveći zločinac i terorist."

Medicinski izvori u Tunisu objavili su najnovije podatke da su u tom terorističkom napadu ubijena i tri Irca. Tuniska policija rasporedila je nekoliko tisuća policajaca na svim turističkim destinacijama diljem Tunisa. U međuvremenu, Velika Britanija upozorava svoje građane da napuste Tunis u strahu od novih napada.

>> Objavljena snimka bijega tuniškog ubojice nakon masakra na plaži

>> Ujak tuniškog studenta: Bio je drag dečko koji se bavio breakdanceom i obožavao nogomet

>> Tunis nakon masakra na plaži zatvara džamije. Premijer: One šire otrov i promoviraju terorizam

Komentara 9

DU
Deleted user
11:56 29.06.2015.

Ovaj ISIL ima bolju negativnu propagandu nego kada rosavi ima intervju s pitanjima.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
12:18 29.06.2015.

cudna ili prirodna imena HR turista bas oni sto ne podnose lipu nasu

NI
ninja72
12:58 29.06.2015.

Neka djeca najprije upoznaju svoju domovinu,pa onda mogu dalje;ali to su roditelji izabrali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije