Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Jelen naletio na automobil, lokalno lovačko društvo iz Podravine mora isplatiti 'papreni' iznos

Prometni znak "divljač na cesti" na prometnici Slavonski Brod - Požega
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
16.05.2021.
u 13:35

Prometni vještak utvrdio je kako se vozač trenutku udara doista kretao brzinom od oko 90 kilometara na sat, a prometni znak "divljač na cesti" prestao je vrijediti oko 200 metara prije mjesta naleta.

Prema nepravomoćnoj presudi lovačka udruga Zeko iz Podravine mora isplatiti vlasniku Audija a6 koji je razbijen u naletu na jelena čak 157 tisuća kuna odštete. 

Nesreća se dogodila u prosincu 2018. godine nešto prije ponoći na Podravskoj magistrali između Kalinovca i Budančevice blizu Đurđevca. U tom trenutku Vozač Tihomir S. iz Osijeka vraćao se s automobilom kojeg je tek kupio u Njemačkoj.

- Vozio sam se dopuštenom brzinom na toj dionici, manje od 90 kilometara na sat. Odjednom je ispred mene iz mraka iskočio veliki jelen. Udario sam u njega, auto je bio totalno razbijen - ispričao je Tihomir s. na sudu, prenosi portal Danica. 

Prometni vještak utvrdio je kako se vozač trenutku udara doista kretao brzinom od oko 90 kilometara na sat, a prometni znak "divljač na cesti" prestao je vrijediti oko 200 metara prije mjesta naleta.

Sud je u nepravomoćnoj presudi naveo kako je odgovornost za nastalu štetu na Lovačkoj udruzi Zeko iz Kalinovca koja skrbi o tamošnjem lovištu. Vozaču Audija 6 je dosuđeno 157.000 kuna odštete, 30.000 kuna sudskih troškova i kamate. Što znači da bi iznos  kamatama mogao premašiti 200 000 kuna. 

S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, očekuje se kako će se na nju žaliti lovačko društvo. 

VIDEO: Prva hrvatska električna surf daska - Plurato Sailfin

Komentara 2

DU
Deleted user
15:03 16.05.2021.

Odštetu treba platiti država koja nije osigurala potrebnu infrastrukturu za sigurno odvijanje prometa na toj dionici.

DU
Deleted user
16:38 16.05.2021.

Jesi ti jelena? Onda je on tebe! Pa valjda je auto naletio na jelena a ne obrnuto?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije