Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emotivno

Jela Šolić (92) svoga sina Danka vidjela prvi put nakon 60 godina

jela šolić
Foto: screen shot/Croatiaweek
26.12.2015.
u 13:10

Kad su na Facebooku otkrili grupu "So you know you’re a Pavlic" preko nje su pronašli Dankovu kćer i kontaktirali je

Facebook je još jednom zaslužan za emotivno obiteljsko spajanje. Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice svog je sina Danka posljednji put vidjela prije šezdeset godina, kad je on bio tek šestogodišnjak. Jelin suprug napustio je tadašnju Jugoslaviju zbog političkih razloga, a sa sobom je poveo malog Danka.

Godine su prolazile, a kontakt između članova razdvojene obitelji se izgubio. Pavlići su znali da je Danko u Kanadi, no nisu znali gdje živi. Kad su na Facebooku otkrili grupu "So you know you’re a Pavlic" preko nje su pronašli Dankovu kćer i kontaktirali je, piše CroatiaWeek.

"Napokon sam saznao da je Danko sa ženom i djecom živi u Vancouveru. Nakon toga sam kontaktirao njegovu kćer", rekao je Danijel.

Nakon što je doznao da je njegova kći stupila u kontakt s rođacima Danko je bio jako uzbuđen te je želio vidjeti svoju majku prvi put nakon 60 godina, pa makar putem Skypea. Na Badnjak ove godine baka Jela i njen sin Danko vidjeli su se nakon tolikih godina i popričali.

Danko namjerava doputovati u Hrvatsku kako bi s majkom proslavio njen 93. rođendan u lipnju. Njen unuk Danijel, koji je šef filmskog centra u Domu kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, namjerava snimiti dokumentarac o ovoj priči. 

>> Zaprosio ju je na neočekivan način, a ona nije uspjela sakriti emocije

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar popajce
popajce
14:18 26.12.2015.

hvala bogu.danas nesto lijepo za procitati

PE
peace7
14:39 26.12.2015.

Jako dirljivo.Nikada nije kasno........

BU
bubimima
14:37 26.12.2015.

Priča bi bila lijepa da je sin majku potražio puno prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije