Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedrenjak Atmosphere

Jedrenjak jarbolom zapeo za dalekovod i uzrokovao štetu od oko 800.000 kuna

Jedrilice
Foto: Željko Lukunić
25.07.2014.
u 15:00

Šteta je takvog karaktera da će ovaj dalekovod, inače ucrtan na pomorskim kartama, zbog sanacije kvara biti oko dva tjedna izvan funkcije.

Ploveći Malostonskim zaljevom jedrenjak Atmosphere, koji plovi pod zastavom Britanskih djevičanskih otoka, 20. srpnja ove godine u 14.44 sati je jarbolom zapeo za vodiče 110 kilovoltnog dalekovoda Ston-Neum, čime je izazvao njegovo isključenje.

Djelatnici Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), brzo su reagirali nakon isključenja dalekovoda, kako ne bi došlo do dužeg prekida u opskrbi električnom energijom. Međutim, nakon što je jučer završila istraga pomorske policije, Lučke kapetanije Split, te rad povjerenstva HOPS-a, utvrđena je šteta na čelično-rešetkastim stupovima na obje strane zaljeva i vodičima, od oko 800.000 kuna.

Šteta je takvog karaktera da će ovaj dalekovod, inače ucrtan na pomorskim kartama, zbog sanacije kvara biti oko dva tjedna izvan funkcije, čime je smanjena sigurnost napajanja električnom energijom cijelog juga zemlje, priopćeno je iz HOPS-a.

Posada broda Atmosphere u Splitu je potpisala očevid i zapisnik, odvjetnički timovi rade na odštetnom zahtjevu HOPS-a pa jedrenjak ima pravo napustiti hrvatske teritorijalne vode. Pojedini mediji, spekulirali su o ovom događaju, brojnim netočnim informacijama, poput one da su posadi broda Atmosphere oduzete putovnice, naglašeno je u priopćenju.

>>Eksplodirala slovenska jahta u biogradskoj marini, ozlijeđen maloljetnik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije