Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jednogodišnjak zbog sepse na Božić izdahnuo ocu na rukama

hitna
Igor Gavran
27.12.2009.
u 17:43

Na Badnju večer mališan je s temperaturom od 40,8 stupnjeva dovezen u bolnicu.

Za 13-mjesečnog dječaka iz Našica spasa nije bilo. Neutješni su roditelji bez jednogodišnjeg sina ostali na sam Božić. Malo tijelo nije se uspjelo othrvati, pretpostavlja se, meningokoknoj sepsi. 
Dijete je izdahnulo u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Povišeni leukociti

– Kriva je liječnica u hitnoj službi u Našicama što ga nije odmah proslijedila pedijatrima kada je vidjela u kakvom je stanju - sumnjičav je stric preminulog jednogodišnjaka Mihael Furijan.

Prava drama za djetetov život počela je u božićnoj noći. Mališan je gorio pod temperaturom 40,8 stupnjeva. Uznemireni su ga roditelji strpali u automobil i odvezli liječniku.

- Doktorica je pregledala dijete, konstatirala da ima upaljeno grlo i poslala ga kući. Oko 22 sata već gotovo polumrtvo tijelo ponovno su stavili u automobil i zaputili se liječniku koji je, vidjevši ga, odmah odlučio poslati u Osijek. Na pola puta do osječke bolnice morali su ga i oživljavati. No, u Osijek je stigao prekasno. Pomoći za dijete više nije bilo - susprežući suze ispričao je Mihael.

Neutješni otac Siniša ne želi se prisjećati najtužnijeg Božića u svome životu. Unatoč visokoj temperaturi s kojom se njegov jednogodišnji sin borio gotovo tri tjedna, veseli osmijeh s lica nije mu nestajao.

- Još krajem studenoga mali je dobio temperaturu. Prema nalizama koje smo dobili imao je povišenu razinu leukocita.

Mrlje po tijelu

U Badnjoj noći djetetu su po licu i nogama počele izbijati mrlje, a temperatura nije padala ispod 40 stupnjeva. Liječnici na Hitnoj pomoći u Našicama su se, oko 22 sata kada sam k njima dovezao dijete, uspaničili.

Dali su mu odmah infuziju, priključili ga na respirator, a na kraju se i počeli prepirati preda mnom kada su odlučili prevesti ga u Osijek - naveo je očajan i neutješni otac Siniša kojem je jednogodišnji sinčić gotovo izdahnuo na rukama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije