Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Jednogodišnja Ezabella donirala srce malenom dječaku

Djevojčica je postala najmlađa australka koja je donirala srce
08. siječnja 2016. u 21:30 2 komentara 3502 prikaza
Ezabella Wilson
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Naomi i Nick Wilsom iz australske Canberre, roditelji su koji su se morali suočiti s tragedijom preranog gubitka djeteta. Djevojčica Ezabella preminula je s 18 mjesci, ali njeno srce i dalje kuca u tijelu malenog dječaka. Rođena s urođenom manom zbog greške na šestom kromosomu imala je nepravilnosti mozga, zakašnjenje u razvoju i nepravilnosti u izgledu tijela.

Dva dana prije Badnjaka pogoršalo joj se stanje. - Liječnici su je pregledali u ponedjeljak i rekli da je u redu. Dan nakon, stigla je u bolnici i stanje je bilo kritično. - rekla je Bellina teta Hailee McArdell. Malena djevojčica nije se uspjela izboriti. Zdravstveno osoblje 25 minuta pokušavalo je oživjeti Ezabellu, nažalost nisu uspjeli. 

- Na Božić su nam priopćili da njene zjenice više ne reagiraju na svjetlo. Pripremili smo se na najgore - nastavila je McArdell. 

 

Obitelj nije htjela da smrt bude uzaludna te su odlučili donirati organe djevojčice. Iako je jetra bila oštećena, a bubrezi premaleni, njeno srce je pomoglo. 

- Ne znamo tko je točno dobio srce. Znamo da je u pitanju maleni dječak koji se dobro oporavlja. - ispričala je McArdell. Bella je najmlađa australka koja je donirala srce. 

Obitelj je utjehu pronašla u ideji da njeno srce i dalje kuca, ali u drugom obliku. Pokrenuli su i stranicu Awareness for EzabellaZbog ovog rijetkog medicinskog fenomena i tragične situacije, žele potaknuti daljnja istraživanja i podržati obitelji sa sličnim problemom.

Ezabellina obitelj u nedjelju će puštati roze balone i leptire u parku Russel, gdje su prošle godine proslavili njen rođendan. 

>> Pogledajte interaktivni put kroz unutrašnjost ljudskog tijela

>> Djetetu nakon nesreće ponovno povezali lubanju i kralježnicu

Elipso