Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELA PREMA DJECI

Jednog terete za seksualno zlostavljanje, a par za nebrigu i nasilje prema djetetu

Ilustracija
Pixabay
09.04.2021.
u 07:35

Za povredu djetetovih prava optuženi su žena (38) i muškarac (45)

Tri osobe u dva odvojena slučaja optužene su zbog nedjela na štetu djece, a u oba slučaja optužnice je podiglo  Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

U prvom slučaju 39- godišnjak se tereti zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Optužen je da je to djelo počinio neutvrđenog dana tijekom rujna 2017., a zbog zaštite djeteta, kao i uvijek u takvim  situacijama, tužiteljstvo nije detaljnije izvijestilo o činjeničnom opisu optužnice.

Za povredu djetetovih prava optuženi su žena (38) i muškarac (45). Njih se tereti da se od rujna 2018. do kolovoza 2020. nisu na primjeren način brinuli o djetetu, jer nisu vodili  računa o njegovom školovanju te su se svađali pred njim. Osim toga, 45-godišnjak je pijan pred djetetom bacao stvari, a 18. kolovoza je 38-godišnjakinji prijetio smrću, pri čemu je dijete stalo između njih, pokušavajući ih  smiriti. Žena je optužena i da u više navrata bila nasilna prema djetetu, a oboje se terete i da nisu zadovoljavali emocionalne potrebe djeteta.

Ključne riječi

Komentara 1

JW
Jim West
09:09 09.04.2021.

Ti slučajevi zahtijevaju Hod za život!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije