Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.06.2022. u 08:24

Ovaj se dio Europe zbog osjećaja zapostavljenosti i besperspektivnosti pozicionira kao novo buduće žarište na europskom tlu

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
09:11 25.06.2022.

Oko nas se gadno kuha. A imamo plenkovića koji ni blizu nije dostojan ovih problema.

TA
Tajg
09:44 25.06.2022.

Stanje uhljeba, političara bivših komunjara traje više od tridest godina.Ni jedan taj političar nije ostao gladan i ti stvarno misliš da njega brine ravnopravnost naroda,njegove brige. Činjenica je da narod bježi, sustav privileginarih je kao za vrijeme Titine juge, nemama razvoja i prije svega perspektive mladima da mogu normalno živiti, ostati i formirati obitelj. To je sve pokvarena nehumana farsa koju mi politikom zovemo!

TO
tolitol
09:27 25.06.2022.

Nije mi jasno je li i Hrvatska u "ovom dijelu Europe". Valjda bi trebala biti. Ali ona je dobila jako puno. Ulazi u eurozonu, tj. postaje dijelom financijske srži Europske unije. Finalizira se polako i njezin ulazak u Schengen slanjem zakonskih akata u proceduru Europskog parlamenata. Zato bi naslov eventualno trebao glasiti "Jedno veliko ništa za Zapadni Balkan". No uz iznimku Albanije i Sjeverne Makedonije koje (trenutačno) neopravdano blokira Bugarska, što su primjerice BiH i Srbija mogle očekivati? BiH je nefunkcionirajuća država u kojoj svi nisu ravnopravni. Srbija ni sama ne zna kakva je točno zemlja, kamo pripada, kamo bi zapravo željela pripadati. To nije ništa novo. No njihova je ministrica za europske integracije jako optimistična pa već danas najavljuje nove datume i tvrdi da je ulazak Srbije nakon summita neminovan za "realno pet do sedam" odnosno "za deset godina najkasnije". To plastično ocrtava problem s tim zemljama. Licitira se po tko zna koji put s datumima ulaska, a od reformi ništa. I ruku na srce, da Hrvatska nije ušla 2013. u EU, Europska unija ne bi bila tema ni u Srbiji ni u BiH danas. Frustracije postoje jedino zato jer se gleda u tuđa dvorišta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije