Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u Splitu

Jednaki uvjeti obrazovanja: Fuchs otkrio kada će sve škole u Hrvatskoj raditi u jednoj smjeni

Slavonski Brod: Prazne učionice i hodnici Osnovne škole Antun Mihanović
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)
1/3
15.06.2023.
u 16:53

Ministar Radovan Fuchs naglasio je da će biti potrebno osmisliti nove studijske programe u skladu s vremenom, a stare tradicionalne studijske programe micati u stranu

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u četvrtak u Splitu da će između 2026. i 2027. godine sve škole u Hrvatskoj raditi u jednoj smjeni te pozvao na osmišljavanje novih studijskih programa i odbacivanje starih, koji nisu u skladu s vremenom. "Između 2026. i 2027. godine sve škole u Hrvatskoj radit će u jednoj smjeni tako da sva djeca u Republici Hrvatsko imaju jednake uvjete obrazovanja", rekao je ministar Fuchs na svečanosti obilježavanja 49. godišnjice Sveučilišta u Splitu.

Najavio je da će sljedeći tjedan biti predstavljena prva faza poziva za izgradnju škola za potrebe jednosmjenske nastave vrijedna oko 300 milijuna eura. Nakon toga će, dodao je, uslijediti izgradnja sportskih dvorana u školama.

"Imamo posebne stimulativne mjere za upis što većeg broj učenika u gimnazijske programe kako bismo dobili mlade dobro pripremljene za studiranje", poručio je Fuchs. Naglasio je da će biti potrebno osmisliti nove studijske programe u skladu s vremenom, a stare tradicionalne studijske programe micati u stranu.

VEZANI ČLANCI:

"Očekujem kreativne i potpuno nove multidisciplinarne studijske programe budućnosti", rekao je Fuchs i dodao da smo u zadnjih desetak godina bili izloženi ugrozama kao nikad prije - zdravstvenim, gospodarskim, geopolitičkim, kao i krizom s energentima izazvanu sukobima na razini globalnih sila.

Podsjetivši da je nedavno pirimo glavnog direktora svjetske meteorološke organizacije, ministar je istaknuo da su Antarktika i Mediteran dvije točke najviše izložene klimatskim promjenama, koje se najbrže zagrijavaju.

"Mi ćemo vrlo brzo osjetiti posljedice klimatskih promjena, temperature će se debelo dizati iznad uobičajenih, što će imati implikacije na turizam", rekao je Fuchs i dodao kako postoje razmišljanja da će biti potrebno otvaranje istraživačkih, ali i studijskih programa posvećenih klimatskim promjenama.

VIDEO Druga od ukupno šest brodica Hitne usidrena u Zadru: 'Možemo biti ponosni na naša postignuća'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije